Les acampades valencianes per Palestina animen a continuar la reivindicació: "El fàcil és mirar cap a un altre costat"

Estudiants de la UPV i la UJI se sumen a les acampades en suport a Palestina - EUROPA PRESS
Publicado: martes, 14 mayo 2024 18:33

   Insisteixen en reclamar a les universitats que "trenquen tots els llaços econòmics, socials i institucionals" amb Israel

   VALÈNCIA/CASTELLÓ, 14 May. (EUROPA PRESS) -

   Els joves universitaris que participen en les acampades als campus de la Comunitat Valenciana per a exigir l'alto el foc a la Franja de la Gaza animen a continuar amb les reivindicacions i se senten orgullosos del moviment estudiantil. "El fàcil és mirar cap a un altre costat", asseveren els alumnes, que insten a les institucions d'educació superior a "trencar tots els llaços econòmics, socials i institucionals" amb Israel.

    Després de l'acampada de la Universitat de València --la primera a Espanya--, les últimes a unir-se en territori valencià han sigut les concentracions a Universitat Politècnica de València (UPV) i la Universitat Jaume I de Castelló (UJI).

    Judith Pitarch, estudiant d'Humanitats de la universitat castellonenca i membre de l'Assemblea de l'Acampada per la UJI, ha posat en valor, en declaracions a Europa Press Televisió, que el col·lectiu universitari de la Comunitat Valenciana estiga recolzant al poble palestí quan "el fàcil és mirar a un altre costat".

   "El nostre referent ha sigut la Universitat de València i, encara que no siguem la universitat més gran, sí que ens hem volgut sumar al moviment per a fer tot el que està en la nostra mà i tenir la consciència més tranquil·la. Quina altra forma tenim d'ajudar?", ha manifestat aquesta jove, que s'ha portat les seues anotacions a l'acampada per a poder estudiar els exàmens finals de curs.

   Alguns alumnes de la UJI van adoptar la decisió d'acampar en la zona de l'Àgora d'aquest campus després d'una assemblea en la qual van participar unes 70 persones. "Ho parlem i va tirar endavant la proposta de fer una acampada. Hem començat amb cinc tendes, però segur que s'aniran unint més persones", ha comentat Pitarch qui recalca que l'objectiu és "demanar la pau a Palestina".

   Per la seua banda, Dunia Didane, membre de l'Assemblea de l'Acampada Palestina a la Politècnica de València, ha assenyalat que unes 40 persones van acampar en aquest campus en la nit d'aquest dilluns, seguint "el deixant reivindicatiu" que ja va iniciar l'estudiantat de la Universitat de València amb els qui asseguren que mantenen una comunicació fluïda.

"MENTORS"

   "Estan fent com de mentors perquè ells porten 15 dies i han hagut de viure experiències que intenten transmetre'ns perquè nosaltres tinguem un camí un poc més aplanat. Els agraïsc tot el seu treball i esperem intentar portar el seu deixant de lluita ací en la Politècnica, que a més crec que és la primera vegada que es fa alguna cosa per l'estil", ha explicat.

   Aquesta estudiant de la carrera d'Edificació de la UPV ha comentat que durant la vesprada del dilluns també es va reunir amb ells el vicerector d'Estudiants, Alberto Conejero, i ha assenyalat que mantindran les "línies de comunicació obertes" amb els responsables del Rectorat.

   Igualment, ha destacat el seu desig que l'acampada, de moment indefinida, es mantinga en zones visibles del campus amb l'objectiu que la seua protesta tinga "major impacte mediàtic i entre els estudiants".

   Entre les seues demandes, Didane ha afirmat que demanaran al Rectorat que "trenque els llaços amb institucions que col·laboren i empreses que treballen activament amb l'estat d'Israel, amb suport armamentístic".

   "Ara tenim el Fòrum Empleu, on moltes de les empreses que van a venir a oferir treball als estudiants col·laboren amb l'Estat d'Israel. Volem que la universitat trenque tot llaços econòmics, socials, institucionals i sobretot pressionar al Govern i unir-nos a les acampades que estan al voltant del món", ha asseverat Didane.

   En aquest sentit, creu que en les acampades en la universitats espanyoles es mantindrà aquest clima de tranquil·litat gràcies al posicionament de la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE) sobre aquestes protestes, a diferència del que està succeint en altres universitats europees com en Ámsterdam o a París, on s'han registrat episodis de violència.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià