Les agrupacions musicals de la UV reben el Nadal amb huit concerts en diferents emplaçaments

Les agrupacions musicals de la UV reben el Nadal amb huit concerts en diferents emplaçaments
UNIVERSIDAD DE VALENCIA
Publicado: viernes, 9 diciembre 2022 12:44

   VALÈNCIA, 9 Dic. (EUROPA PRESS) -

   Les quatre agrupacions de la Universitat de València participen un any més en la programació musical nadalenca que aquest 2022 preveu la celebració de huit concerts, entre ells, el tradicional de Nadal de l'Orquestra Filharmònica UV i el recital extraordinari de l'Orfeó Universitari, que tancarà al Teatre Principal el 75 aniversari de la seua fundació.

   L'Escola Coral La Nau, que formen tres cors de xiquetes i xiquets de 4 a 16 anys; el Club Coral La Nau Gran, format per majors de 55 anys i l'Orquestra Filharmònica de la UV, integrada per una plantilla de 80 jóvens músics i l'Orfeó Universitari de València, el grup coral més antic d'Espanya i que enguany commemora el 75 aniversari de la seua fundació, es preparen per a celebrar el Nadal des d'aquest dilluns dia 12, segons ha informat la institució acadèmica en un comunicat.

   Conformen el programa huit concerts que comencen aquest dilluns 12, al Col·legi Major Rector Peset (19.00 hores), amb l'audició de final d'any de l'Escola Coral que, amb direcció de Mònica Perales, interpretarà un repertori tradicional a les mans dels cors Garbí i Tramuntana, entre el qual hi haurà peces africanes, la intervenció de solistes i una lectura de poemes.

   El dijous dia 15, l'Orquestra Filharmònica de la UV, sota la direcció de Beatriz Fernández Aucejo, estrenarà el seu Concert de Nadal al Teatre Serrano de Gandia (19.00 hores). Serà el previ al concert de València (23 de desembre, 13.00 hores, a la Sala Charles Darwin del Campus de Burjassot-Paterna) i constarà igualment d'un repertori tradicional, amb el 'Concert per a clarinet n.º 1' de Lindström interpretat pel clarinetista Bernardino Assunçao Sales.

   A València, el concert de la Filharmònica es completarà amb l'obertura 'Flúor, cobre, uranio, vanadio' d'Andrés Valero Castells.

   El dia 17, l'Orfeó Universitari de València actuarà al Centre Cultural La Beneficència (18.00 hores) i, amb la direcció de Francesc Valldecabres, interpretarà el programa 'Materias silenciadas'.

   La formació degana celebrarà el dia 20 la clausura de la seua 75 aniversari: un concert extraordinari en el Teatre Principal de València (20.00 hores) que interpretarà juntament amb l'Orquestra Simfònica de València i l'espectacle de dansa Crea Dance Company by María Rovira. Amb el títol 'LUX', oferirà un programa dedicat a la memòria de les víctimes de la covid-19 i en agraïment al personal sanitari que va donar cobertura a la crisi de la pandèmia.

   El Club Coral de la Nau Gran de la Universitat de València farà la seua audició de final d'any el dia 22, a les 13.00 hores, en el Claustre del Centre Cultural La Nau. Amb la direcció de Mònica Perales, interpretarà un repertori de nadales tradicionals, com 'Dindirindín', 'La Nit de Nadal' o 'Ya viene la vieja', i de nou la seua versió de l''Imagine' de Lennon.

   Els concerts de Nadal de l'Orfeó continuaran els dies 23 (20.30 hores) en l'església Sant Pere Apòstol de Sueca amb el programa '75 de desembre!' i el dia 28 (20.30 hores) a l'església San Agustín de València, on interpretarà el seu clàssic 'El món canta davant un bressol'.

   Tots els concerts són d'entrada lliure, llevat els de l'Orfeó al Principal, que serà gratuït amb reserva prèvia en la web del Teatre, i en San Agustín, que l'entrada tindrà un donatiu de 10 euros i caldrà adquirir-la en l'accés al temple a partir d'una hora abans de l'inici del concert.