Les Falles acaben amb 354 detinguts a València i la Magdalena amb 64 a Castelló: baixen els delictes greus i furts

La delegada del Govern amb efectius del Cos Nacional de Policia
DELEGACIÓN DEL GOBIERNO
Publicado: lunes, 20 marzo 2023 15:39

   VALÈNCIA, 20 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha destacat aquest dilluns que els dispositius desplegats per les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat en les Falles i la Magdalena 2023 s'han saldat en nou dies amb 354 detinguts a València i amb 64 a Castelló, en unes festes en les quals han descendit els delictes més greus i els furts malgrat l'augment de visitants.

   Segons ha apuntat Bernabé, els dispositius duts a terme "ens han permès gaudir d'unes festes segures i sense incidents destacables, en les quals s'han contingut els delictes, amb xifres similars a les de l'any passat, malgrat l'augment de visitants".

   A més, ha posat en valor "la responsabilitat i el civisme de la ciutadania que ha demostrat que podem divertir-nos amb responsabilitat i prudència", segons ha informat la Delegació del Govern en un comunicat.

   Bernabé ha subratllat que "el treball preventiu, la professionalitat i la col·laboració entre les forces de seguretat ha afavorit una contenció extraordinària dels delictes en general i una disminució dels més greus". De fet, ha apuntat que no hi ha hagut cap homicidi i s'han reduït els delictes de lesions greus o els furts de carteristes.

   L'objectiu dels dispositius de seguretat desplegats per la Delegació del Govern ha sigut, segons ha recalcat Pilar Bernabé, "atendre totes les necessitats en matèria de seguretat com la prevenció de furts i vigilància d'aglomeracions".

   Per a açò, s'ha comptat amb la col·laboració i coordinació de les diferents Forces i Cossos de Seguretat "que han garantit unes festes segures". La delegada ha agraït la tasca dels més de 2.000 agents de la Policia Nacional que han vetlat per la seguretat en les ciutats de València i Castelló durant aquests dies, on hi ha hagut un elevat nombre d'esdeveniments multitudinaris, "amb gran afluència de públic", afavorit pel pont a la Comunitat de Madrid.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià