'Les pescadores' de Sorolla, cedit per a una mostra commemorativa del centenari a Madrid

'Les pescadores' de Sorolla
DIPUTACIÓN DE VALENCIA
Publicado: lunes, 25 septiembre 2023 17:45

   VALÈNCIA, 25 Sep. (EUROPA PRESS) -

   La Diputació de Valencia ha cedit a Fundació Mapfre 'Les pescadores valencianes' de Sorolla per a l'exposició inaugurada divendres passat a la Sala Recoletos de Madrid amb motiu del centenari de la defunció del pintor valencià.

   La pintura de Sorolla, propietat de la corporació provincial, s'exhibirà en la capital fins a gener, fruit del conveni establit entre les dos entitats.

   El diputat provincial de Cultura, Paco Teruel, va assistir a l'obertura de la mostra, amb la qual la fundació s'uneix als actes commemoratius del centenari de la mort de Sorolla.

   La Diputació va obrir aquesta commemoració en terres valencianes amb la primera exposició de l'Any Sorolla, que va reunir els primers treballs del 'mestre de la llum' durant la seua etapa de pensionado de la corporació a Roma i altres ciutats europees.

   A Madrid, l'exposició que acull la Sala Recoletos recorre la trajectòria de Sorolla seguint un dels seus temes predilectes: les escenes de platja. Entre elles destaca l'obra 'Les pescadores valencianes', firmada pel cèlebre pintor el 1903. La mostra es podrà visitar fins al 7 de gener.

CAMPRAT PER 20 MILIONS DE PESSETES

   'Pescadores valencianes', que mostra a un grup de dones arreplegant la pesca a la platja de la Malva-rosa, va ser adquirit en 1979 per l'aleshores president de la corporació provincial, Manuel Girona, en una subhasta a Londres per valor de prop de 20 milions de pessetes.

   Es tracta d'una de les peces més valuoses de propietat pública a la Comunitat Valenciana i una de les més reclamades per la Fundació Sorolla per a exhibir-la a nivell internacional, ja que reflecteix de manera perfecta els traços i l'estil del destacat pintor valencià.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià