Les temperatures superaran demà dissabte els 30ºC en quasi tota Espanya

Archivo - Arxiu - Trasuntes pel Pont de Sant Telmo  en un dia on continua el temps sec i assolellat
Eduardo Briones - Europa Press - Archivo
Publicado: viernes, 29 septiembre 2023 18:50

   MADRID, 29 Sep. (EUROPA PRESS) -

   Les temperatures aconseguiran aquest dissabte valores superiors als normals per a l'època en pràcticament tot el país, amb 30 graus (ºC )generalitzats en quasi tota Espanya i un augment significatiu dels termòmetres a Canàries i l'àrea cantàbrica, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) que ha activat els avisos a Cadis per fenòmens costaners i vent.

   En el cas de Badajoz, Còrdova i Sevilla, les temperatures màximes aconseguiran els 37ºC i en la resta d'Espanya els 30ºC seran la tònica general. Les màximes augmentaran en el Levante, terç nord peninsular i Canàries, de forma més acusada en l'àrea cantàbrica i interiors de Canàries; amb pocs canvis en la resta, fins i tot descendint en zones del sud-oest peninsular.

   Seran clarament superiors als valors normals per a l'època en la pràctica totalitat del territori i superaran els 33-35ºC en el quadrant sud-oest peninsular, i localment fins i tot en les depressions del nord-est, altiplà Nord, zones d'interior de l'extrem nord i del Levante, i en les illes Canàries orientals.

   Quant a les temperatures mínimes també estendran a augmentar, en general de manera lleugera, excepte en l'àrea mediterrània, en l'Ebre i el litoral cantàbric i del nord de Galícia on estendran a descendir.

   En la Península i Balears s'espera un temps estable i sec, amb predomini de cels poc nuvolosos o amb algun interval dispers de núvols alts. Únicament s'espera nuvolositat baixa matinal en la mitat nord-est de Galícia, àrea cantàbrica, alt Ebre i en l'àrea de l'Estret, així com de forma dispersa en la resta de l'àrea mediterrània peninsular i a Balears, amb probabilitat d'ocasionar bancs de boira matinals.

   També s'esperen intervals de núvols baixos en els litorals de Galícia, sense descartar alguna boira o boira costanera. A Canàries, on hi haurà calitja, s'esperen cels poc nuvolosos o amb intervals de núvols baixos en l'oest, i nuvolositat de tipus mitjà i alt que se n'anirà desplaçant del centre a aquest de l'arxipèlag, deixant després del seu pas intervals de núvols alts. També algun interval de núvols d'evolució a Tenerife, sense descartar algun ruixat.

   El vent bufarà de llevant en Alborán, que arribarà a fort amb ratxes molt fortes a l'Estret. També de component aquest en el Cantàbric i nord de Galícia, tramontana a Empordà estenent a variable, i alisis, en general fluixos, a Canàries. En la resta bufaran vents fluixos, de component oest a Balears, i variables en la Península.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià