Les tres formacions de Compromís recolzen amb una àmplia majoria l'acord amb Sumar

Resultat de les votacions
COMPROMÍS
Publicado: viernes, 9 junio 2023 18:40

   VALÈNCIA, 9 Jun. (EUROPA PRESS) -

   Els tres formacions que integren Compromís han confirmat amb àmplia majoria l'acord aconseguit amb Sumar per a concórrer en coalició a les eleccions generals del 23 de juliol. Les tres potes de la formació, Més, Iniciativa i VerdsEquo han donat un suport superior al 80%.

   De fet, VerdsEquo ha sigut la més entusiasta, en recolzar l'acord per unanimitat i amb una participació del 92%. Les bases de Més, per la seua banda, han votat en un 90% a favor, un 5,29% s'ha abstingut i un 4,71% ha dit que no. Ha votat el 78,34% dels convocats.

   La major oposició l'ha registrat Iniciativa, amb un 16,16% de vots en contra. No obstant això, el suport ha sigut majoritari, amb un 82,83% i tan sol un 1,01% d'abstenció. La participació també ha sigut la més baixa, del 74,44%.

   Compromís ha tancat el seu acord amb Sumar per a confluir en les eleccions generals del 23J, amb marca pròpia (Compromís-Sumar: Sumem per Guanyar), agenda valenciana, llocs reservats en les llistes al Congrés i al Senat i l'objectiu de formar grup propi en la Cambra baixa.

   En concret, en les candidatures per al Congrés per València, els nombres 1 i 2 seran per a Compromís, mentre l'1 d'Alacant serà per a Sumar i l'1 Castelló serà un nom independent escollit en consens per les dos parts. En la resta de les llistes, els nombres parells aniran per a Compromís i els imparells per a Sumar. Les candidatures al Senat seran inverses: el número 1 per Valencia per a Sumar i els 1 per Alacant i Castelló per a Compromís.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià