L'esport paralímpic comptarà per primera vegada amb una falla a València

L'esport paralímpic comptarà per primera vegada amb dos falles a València.
CPE
Publicado: viernes, 17 noviembre 2023 18:42

   MADRID, 17 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La Falla Castelló-Sogorb de la ciutat de València plantarà el 2024 els dos primers monuments fallers dedicats íntegrament a l'esport paralímpic, coincidint amb l'any de celebració dels Jocs Paralímpics de París 2024, segons un comunicat del Comité Paralímpic Español (CPE).

   La Comissió de la Falla va encarregar a l'artista Carlos Carsí el dibuix d'un projecte basat en els "valors de l'esport practicat per persones amb discapacitat", del qual ha derivat al projecte 'Mítics i paralímpics'.

   En el seu esbós utilitza elements relacionats amb el moviment paralímpic, com ara les mascotes del CPE i dels Jocs Paralímpics de París 2024.

   Constarà amb una estructura principal que aplegarà una alçada de 8 metres aproximadament i estarà envoltada per diverses escenes protagonitzades per ninots, en referència també a l'esport de persones amb discapacitat.

   Així mateix, el projecte dels artistes Marisa Falcó i Paco Pellicer denominat 'Fet d'encárrec' s'ocuparà de la proposta infantil, que sota el lema 'és possible' mostra tant les "dificultats diàries" que enfronten com la seua "integració en la societat". En uns quatre mesos es procedirà a la plntà de les dos falles, que obrirà oficialment la festa valenciana.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià