L'Eurocambra ratifica el pla per a reubicar 120.000 refugiats a la UE

Publicado: jueves, 17 septiembre 2015 11:06

BRUSSEL·LES, 17 Sep. (EUROPA PRESS) -

   El ple del Parlament Europeu ha donat este dijous el seu suport a les mesures provisionals propostes per la Comissió Europea per a alleujar la crisi de refugiats, el que inclou un pla per a reubicar en els estats membre 120.000 refugiats arribats inicialment a Itàlia, Grècia i Hongria; un programa sobre el qual els vint-i-huit mantenen diferències.

   En un vot d'urgència per a enviar un clar missatge polític als ministres d'Interior que es reunixen dimarts que ve per segona vegada este mes, els eurodiputats han amb més suport el programa de Brussel·les amb 372 vots a favor, 124 en contra i 54 abstencions.

   El vicepresident de l'executiu comunitari Frans Timmermans ha defensat la proposta comunitària i ha demanat "solucions realistes, que respecten les nostres obligacions legals i es corresponguen amb les nostres ànimes, amb la nostra ètica". Així, ha agraït el suport de l'Eurocambra per a instar als estats membre a atendre la urgència de la situació humanitària i aconseguir un acord.

   "No demanem l'obertura de totes les fronteres, sinó ser fidels als nostres principis morals i no dir-li a les víctimes de la guerra que es queden lluny dels nostres valors i de l'ètica de la UE", ha tancat.

   Per la seua banda, el president de l'Eurocambra, el socialista Martin Schulz, ha obtingut també el suport d'una majoria de grups per a remetre una carta al Consell per a enlletgir als governs la falta de suport econòmic als països tercers en primera línia, que acullen al major flux de refugiats, i reclamar-los un major esforç "per a ajudar els refugiats sobre el terreny i els països que els acullen".

   Només Turquia, el Líban i Jordània atenen en campaments a al voltant de 4 milions de sirians fugits del seu país, ha assenyalat Schulz, en exposar que els vint-i-huit negocien encara l'acollida de 120.000 demandants d'asil amb dret a protecció internacional.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià