L'incendi de Vilanova de Viver manté el desplegament terrestre i es preveu l'entrada de 23 mitjans aeris

Terreny calcinat de la pedania de los Peiros per l'incendi  forestal
Lorena Sopêna - Europa Press
Publicado: martes, 28 marzo 2023 10:01

   La nit transcorre sense incidències destacables i la meteorologia ajuda l'execució de maniobres d'operatius terrestres

   CASTELLÓ, 28 Mar. (EUROPA PRESS) -

   L'incendi declarat dijous passat a la localitat castellonenca de Vilanova de Viver manté aquest dimarts el desplegament terrestre per a contindre el foc i es preveu l'entrada de 23 mitjans aeris.

   Segons ha informat el '112 Comunitat Valenciana', durant la nit no hi ha hagut cap incidència destacable amb el foc, tal com ha apuntat el director del Lloc de Comandament Avançat.

   A més, el foc que ha saltat a la zona de Montant --a la part sud-- s'està supervisant amb un dron de la Unitat Militar d'Emergències (UME) per a contindre el seu avanç.

   En el sector de Fuente la Reina també s'han realitzat maniobres per a defendre el flanc, que presenta zones de difícil accés de mitjans terrestres.

   La meteorologia ha sigut favorable durant la nit i està ajudant l'execució de les maniobres dels operatius terrestres. Hui se seguirà treballant en la defensa de les poblacions desallotjades i en la protecció de la vida i els béns de les persones, han indicat les mateixes fonts.

   Així, per a la jornada d'aquest dimarts no està previst desescalar recursos: es manté el desplegament terrestre i es preveu l'entrada de 23 mitjans aeris.

   Els municipis desallotjats com a conseqüència de l'incendi són Fuente de la Reina, la Pobla d'Arenós, La Monzona, Montanejos, Montant i Aranyel, Figueres, Pavies i Torralba. I les pedanies desallotjades són Los Calpes, Los Cantos, La Monzona, L'Alqueria de Montanejos i L'Artejuela i Vilanova de Viver.

BALANÇ

   Segons les últimes dades, el nombre d'hectàrees cremades fins al moment són 4.300 i el perímetre afectat és d'aproximadament 50 quilòmetres.

   El nombre de persones desallotjades ascendeix a 1.600 i fins ara el foc no ha afectat a cap paratge protegit.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià