'Un llibre i una mocadorada per a qui més estimes': Fundació Bromera impulsa la 3a edició de la campanya pel 9 d'octubre

Cartell de la campanya 'Un llibre i una mocadorada per a qui més estimes' de la Fundació Bromera
FUNDACIÓ BROMERA
Publicado: martes, 4 octubre 2022 11:08

   VALNCIA, 4 Oct. (EUROPA PRESS) -

   La Fundació Bromera per al Foment de la Lectura ha posat en marxa, per tercer any consecutiu, la campanya 'Un llibre i una mocadorada per a qui més estimes', amb l'objectiu d'aconseguir que se celebre la festa del 9 d'Octubre regalant una mocadorada i un llibre.

   Així, i amb l'objectiu d'animar la gent a participar-hi, la Fundació ofereix un conjunt de propostes i activitats per a celebrar el 9 d'Octubre en llibreries, biblioteques, pastisseries o en l'aula, segons han explicat des de Bromera en un comunicat.

   La iniciativa comprén també l'edició d'un cartell, obra dels valencians Pistacho Estudio, que s'ha fet arribar a tots els centres educatius, les biblioteques i agncies públiques municipals, les llibreries i les pastisseries de la província de Valncia, on se celebra l'efemride.

   Totes les propostes de la Fundació per a la nova edició de la campanya es poden descarregar en format guia en la secció 'Publicacions' del web www.fundaciobromera.org. A més, al mateix web es pot accedir a un Genially, preparat per a l'ocasió, amb idees i jocs relacionats amb aquesta efemride.

   "Regalar una mocadorada o mocador a la persona estimada forma part de la tradició popular en la celebració de la diada del 9 d'Octubre a Valncia, tot i que aquest costum ja s'est estenent a tot el territori", recorden des de la Fundació Bromera.

   El present consisteix en un mocador de cap que embolica com un fardell dolos de massap de diferents formes i colors que representen els fruits de l'horta i es colloquen deixant al mig dues figures més grans i principals: la piuleta i el tronador.

CONCURS EN FACEBOOK

   A més, l'entitat cultural ha llanat, a través de Facebook, un concurs per mitj del qual es podran aconseguir lots formats per la collecció de llibres 'Llegir en valenci, per a salvar el món'; una bossa de tela illustrada per Pistacho Estudio, i un llapis i un punt de llibre plantables.

   Segons expliquen des de Bromera, s'hi podr participar fins al 14 d'octubre i els guanyadors i les guanyadores es donaran a conéixer el 18 d'octubre. Les bases del sorteig es poden consultar en la pgina de Facebook (@fundaciobromera).

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià