La llista de Compromís a Alacant s'obri a la ciutadania amb independents i membres d'associacions

Membres de la llista de Compromís per Alacant.
TWITTER XAVI MAS
Publicado: miércoles, 29 marzo 2023 18:23

   ALACANT, 29 Mar. (EUROPA PRESS) -

   Compromís ha presentat aquest dimecres la llista amb què concorrerà a les eleccions municipals d'Alacant en la qual, en els primers deu llocs, destaquen noms de persones independents que no provenen de la política però que han treballat en defensa de moviments i causes com la neteja de la ciutat, l'educació pública, l'Hèrcules CF, les festes populars i el valencià.

   Així ho ha anunciat aquest dimecres l'alcaldable de la coalició valencianista, Rafa Mas, qui ha destacat que, en els últims quatre anys, han mantingut un "treball constant amb el moviment associatiu cultural, econòmic, educatiu i a tots els nivells".

   "Hem après la lliçó que havíem d'obrir la llista de la ciutadania", ha ressaltat. Per açò, ha apuntat que han incorporat a persones que no provenen de la política però que destaquen per "representar les causes, les lluites, els anhels i els somnis de transformació que necessita la ciutat".

   Entre aquestes persones, ha destacat Paloma Valverde, que serà la número quatre de la llista. En els últims anys, ha sigut la secretària i coordinadora de la Coordinadora Alicante Limpia (CAL), el que para Mas és el "lobby de pressió més potent que ha tingut la ciutat". Valverde ha mostrat el seu "compromís amb la ciutadania", ha dit, i ha ressaltat que continuarà amb el seu treball per a "millorar la gestió dels residus a Alacant" perquè els veïns mereixen "una ciutat neta".

   El lloc 5 l'ocupa Rodolfo Coloma, ecologista, productor audiovisual, mentre que el sis és per a l'independent Xavi Mas, que ha aglutinat el moviment associatiu de l'Hèrcules CF, i qui ha advocat per "vigilar" que es realitze una "bona gestió" de l'equip de futbol i "separar" a l'empresari Enrique Ortiz, perquè el club torne a col·locar-se entre les millors posicions esportives.

   El seté lloc en la llista ho ocupa Marisa Ribera, ex-membre de la Federació de Fogueres de Sant Joan i l'octau, Francisco Gutiérrez, president de l'Ampa El Palmerar, que ha denunciat en els últims anys les deficiències dels col·legis públics i que ha ressaltat que se sumisca per a "defendre els col·legis públics d'Alacant, per a intentar acabar amb el bloqueig sistemàtic d'aquest Ajuntament al Pla Edificant i perquè s'actue en les escoles públiques".

   També s'ha incorporat a Compromís la presidenta de l'associació de ciutadans armenis d'Alacant, Asmik Torosyan, com a número nou. Mas ha ressaltat que la també advocada és "referent" de totes les persones de l'est d'Europa que resideixen en la ciutat i mostra que Alacant és "una ciutat diversa".

   En el número 10 se situa Toni Arques, que ja es va presentar com nombre 1 de la llista del Bloc en les eleccions en 2003 i que ha treballat en defensa de la llengua valenciana.

   Altres noms inclosos en la llista són els de Mamen Molina, que és activista i representant del barri de Sant Gabriel; Rubén Piqueras, qui és activista LGTBI i empresari o Morán Berruti, representant de les festes populars d'Alacant i que va ser el fundador del col·lectiu Carnestoltes.

   Amb aquesta llista, l'alcaldable Rafa Mas vol "dir-li a la ciutadania que serà possible canviar" l'equip de govern local per a "transformar la ciutat com es mereix" i perquè siga "més social, més justa i més verda".

   Per la seua banda, la número 2 de Compromís, Sara Llobell, ha agraït la participació i implicació dels nous integrants i s'ha mostrat "convençuda" que aconseguiran canviar l'Ajuntament.

"GRAN BLOC PROGRESSISTA"

   D'altra banda, Rafa Mas ha destacat que, en l'última assemblea de la coalició valencianista, van traçar 23 punts programàtics sobre els quals centraran l'acció política de Compromís i que exposaran a Unides Podem, Esquerra Unida i el PSOE per a "aconseguir un gran bloc progressista que puga transformar la ciutat".

   Respecte a si s'unirà a un altre partit polític, Mas ha asseverat que Compromís sempre va a confluir amb la resta de forces polítiques "en pro de la transformació social, econòmica i verd" d'Alacant.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià