Publicado 28/10/2020 11:49CET

L'OMS informa d'un nou rècord setmanal de casos de COVID-19 en el món, amb més de 2,8 milions

Un doctor realitza una prova de coronavirus a un home al Líban
Marwan Bou Haidar/APA Images via / DPA - Archivo

MADRID, 28 Oct. (EUROPA PRESS) -

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha informat aquest dimarts que, en l'última setmana, s'ha detectat el major nombre de nous casos de coronavirus a nivell mundial des que va esclatar la pandèmia, establint un nou rècord amb més de 2,8 milions de contagis, amb Europa al capdavant de nous positius per segona setmana consecutiva.

Aquestes dades representen "l'interval més curt per a aquest augment exponencial des del començament de la pandèmia", mentre que el nombre de defuncions "és comparable al de les setmanes anteriors", ha afegit l'organització en el seu informe setmanal presentat aquest dimarts.

Entre el 19 i el 25 d'octubre s'han detectat 2.884.604 nous positius i 39.712 persones han perdut la vida a causa de la malaltia, la qual cosa suposa un increment d'un 16 per cent en el nombre de casos registrats respecte a la setmana anterior i un 8 per cent de la mortalitat.

Per segona setmana consecutiva, destaca l'OMS, Europa ha registrat el major creixement de la xifra de nous casos, amb més d'1,3 milions --un augment del 33 per cent respecte al període anterior--, "contribuint quasi la mitat de tots els nous casos reportats a tot el món aquesta setmana", un 46 per cent del total.

Per una altre costat, el nombre de morts continua augmentant en la regió, ha afegit l'organisme, amb un increment del 35 per cent, la qual cosa representa quasi un terç de les noves morts per coronavirus a nivell mundial.

Per darrere d'Europa se situen els Estats Units i Amèrica Llatina, amb 884.318 infectats.

En contraposició, el sud-est asiàtic continua registrant una disminució de casos i morts, mentre que el Pacífic oest també ha constatat una baixada en els últims set dies.

Els països que han notificat un major nombre de casos en l'última setmana segueixen sent els mateixos que les tres setmanes anteriors, l'Índia, els Estats Units, França, el Brasil i el Regne Unit.

El nombre total dels casos del coronavirus en el món s'acosta als 44 milions, amb un total d'acumulats de 43.894.430, mentre que les morts per la malaltia supera els 1,15 milions.

colaboracio