Publicado 03/12/2020 10:26CET

El Magnànim publica el primer volum del 'Teatre Complet' de Manuel Molins

Manuel Molins
IAM - Archivo

VALÈNCIA, 3 Dic. (EUROPA PRESS) -

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació presenta el primer volum de les 'Obres Completes' de Manuel Molins en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de València.

En aquest volum figuren sis obres del 'Cicle de l'altra memòria' i deu agrupades sota l'epígraf 'Europa, política, art'. El professor Francesc Foguet analitza el conjunt de l'obra de Molins en la presentació que serveix de guia per a comprendre la trajectòria de l'autor, mentre que la traductora eslovena Simona Skrabec se centra en l'estudi de la Trilogia d'exilis.

El propi Molins tanca els preliminars amb una divertida carta dirigida a Shakespeare que li serveix de pretext per a introduir la seua pròpia obra.

L'acte de presentació, que tindrà lloc en el Paranimf, se celebrarà dijous que ve 10, de desembre, a les 19.00 hores. A més de l'autor, Manuel Molins, intervindran la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; el vicerector de Cultura de la Universitat de València i director de l'Institut de Ciències Socials i de la Cultura del Magnànim, Antonio Ariño; i Francesc Huguet, crític i historiador del teatre de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Després de la presentació, hi haurà una lectura dramatitzada d'alguns fragments a càrrec dels actors Rosana Pastor, Resu Belmonte, Paula Albert, Cristina Sanmartí, Helena de Luis Sapiña, J. Manuel Cassany i Junior Sever.

Manuel Molins (Montcada, 1946) és "un referent imprescindible en el panorama teatral contemporani valencià", destaca l'institut cultural en un comunicat.

Va ser un dels creadors del Grup 49 (1968-1981) que, des d'Alfara del Patriarca, va pretendre convertir-se en un centre de producció independent i actuar com un germen d'animació sociocultural en la comarca de l'Horta Nord, especialment a partir de Dansa del vetlatori.

Posteriorment va completar a fons la seua formació intel·lectual i teatral ací i allà mentre escrivia el que s'ha convertit en una quantitat extraordinària d'obres singulars i interessants.

colaboracio