El Magnànim publica el primer volum del 'Teatre Complet' de Manuel Molins

Manuel Molins
IAM - Archivo
Publicado: jueves, 3 diciembre 2020 10:26

VALNCIA, 3 Dic. (EUROPA PRESS) -

La Institució Alfons el Magnnim-Centre Valenci d'Estudis i d'Investigació presenta el primer volum de les 'Obres Completes' de Manuel Molins en el Centre Cultural La Nau de la Universitat de Valncia.

En aquest volum figuren sis obres del 'Cicle de l'altra memria' i deu agrupades sota l'epígraf 'Europa, política, art'. El professor Francesc Foguet analitza el conjunt de l'obra de Molins en la presentació que serveix de guia per a comprendre la trajectria de l'autor, mentre que la traductora eslovena Simona Skrabec se centra en l'estudi de la Trilogia d'exilis.

El propi Molins tanca els preliminars amb una divertida carta dirigida a Shakespeare que li serveix de pretext per a introduir la seua prpia obra.

L'acte de presentació, que tindr lloc en el Paranimf, se celebrar dijous que ve 10, de desembre, a les 19.00 hores. A més de l'autor, Manuel Molins, intervindran la vicepresidenta de la Diputació de Valncia, Maria Josep Amigó; el vicerector de Cultura de la Universitat de Valncia i director de l'Institut de Cincies Socials i de la Cultura del Magnnim, Antonio Ariño; i Francesc Huguet, crític i historiador del teatre de la Universitat Autnoma de Barcelona.

Després de la presentació, hi haur una lectura dramatitzada d'alguns fragments a crrec dels actors Rosana Pastor, Resu Belmonte, Paula Albert, Cristina Sanmartí, Helena de Luis Sapiña, J. Manuel Cassany i Junior Sever.

Manuel Molins (Montcada, 1946) és "un referent imprescindible en el panorama teatral contemporani valenci", destaca l'institut cultural en un comunicat.

Va ser un dels creadors del Grup 49 (1968-1981) que, des d'Alfara del Patriarca, va pretendre convertir-se en un centre de producció independent i actuar com un germen d'animació sociocultural en la comarca de l'Horta Nord, especialment a partir de Dansa del vetlatori.

Posteriorment va completar a fons la seua formació intellectual i teatral ací i all mentre escrivia el que s'ha convertit en una quantitat extraordinria d'obres singulars i interessants.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià