Mapfre ajorna a algun moment de 2023 la fi de l'arbitratge amb CaixaBank pel negoci amb Bankia

Archivo - Arxiu - Seu Social MAPFRE en Majadahonda (Madrid).
MAPFRE - Archivo
Publicado: jueves, 9 febrero 2023 12:19

   MADRID, 9 Feb. (EUROPA PRESS) -

   L'asseguradora Mapfre ha ajornat a algun moment de 2023 la fi de l'arbitratge amb CaixaBank per la discrepància en la valoració del negoci de bancasegurs que l'asseguradora tenia amb Bankia. Amb anterioritat, l'empresa esperava que l'arbitratge es resolguera a l'inici de l'any.

   A l'octubre, l'empresa esperava que el procés es resolguera durant el primer trimestre de 2023. Amb anterioritat, Mapfre també esperava que l'arbitratge finalitzara abans d'acabar 2022.

   A la fi de 2021, CaixaBank acordava pagar a Mapfre 570,8 milions per la ruptura de l'acord de bancaseguros que mantenia l'asseguradora amb Bankia, un procés que es va obrir després de la integració d'aquest banc en CaixaBank al març de 2021.

   Les parts van arribar a un acord pel qual CaixaBank comprava a Mapfre el 51% de la societat Bankia Vida per 323,7 milions d'euros, un import equivalent al 110% del valor de mercat del negoci de vida que ha determinat un expert independent designat per les dos parts.

   A més, el banc va pagar a Mapfre 247,1 milions d'euros d'indemnització per la terminació del contracte d'agència per a la distribució d'assegurances de no vida, un import que equivalia al 110% del valor de la nova producció del negoci de no vida determinat per l'expert independent.

   No obstant açò, Mapfre i CaixaBank van decidir sotmetre a arbitratge la discrepància sobre si l'asseguradora ha de percebre, en els termes contractualment previstos, un 10% addicional del valor dels negocis de vida i no vida inclosos en l'aliança.

   D'altra banda, Mapfre també té una demanda en els jutjats de Madrid contra la firma valoradora Oliver Wyman i contra CaixaBank per la fi de l'acord de bancaseguros amb Bankia Vida. "La demanda segueix el seu curs processal sense que a data actual s'haja posat de manifest cap assumpte digne de menció", ha indicat l'empresa en el seu informe anual de resultats.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià