Publicado 18/07/2019 15:47CET

Maria Josep Amigó, Rafa García i Carlos Fernández Bielsa seran els vicepresidents de la Diputació de València

Diputats que formen el govern de la Diputació de Valncia en la legislatura 2019-2023.
EUROPA PRESS

VALNCIA, 18 Jul. (EUROPA PRESS) -

Maria Josep Amigó (Compromís) repetir com a vicepresidenta de la Diputació de Valncia, un rang que també ostentaran els alcaldes socialistes de Burjassot (Rafa García) i Mislata (Carlos Fernández Bielsa), que seran vicepresident segon i tercer de la corporació que dirigeix l'alcalde de Faura, Toni Gaspar.

Així queda el nou organigrama de la corporació provincial, que han presentat aquest dijous els 18 diputats que formen part de l'equip de govern, que en aquesta legislatura est compost pel PSPV-PSOE (13) i Compromís (5). Segons ha destacat el president, abans de presentar-ho als mitjans, els diputats ho han presentat els treballadors de la Diputació, als qui han agrat el seu treball en la institució: "Nosaltres som els interins, ells es quedaran", ha manifestat.

La corporació comptar amb set rees de govern, de les quals cinc les controlaran els socialistes, i dos, Compromís. Així mateix, la presidncia tindr atribudes les competncies d'Igualtat, Transparncia, Relacions institucionals, Normalització lingüística, Comunicació i protocol, Plaa de bous i Secretaria general i servici jurídic general. Totes elles les portar Toni Gaspar, excepte Igualtat, que recaur en la socialista Eli García i Normalització Lingüística, que dirigir Dolors Gimeno, de Compromís.

Pel que fa a les rees, la vicepresidncia primera (Maria Josep Amigó) tindr atribudes les competncies de Medi ambient i sostenibilitat; la vicepresidncia segona (Rafa García) dirigir l'rea d'Infraestructures i la vicepresidncia tercera (Carlos Fernández Bielsa), l'rea de Cooperació municipal, coordinació institucional i cohesió territorial.

L'rea de Benestar social i Qualitat democrtica recaur en la socialista Pilar Sarrión; al capdavant de l'rea de Cultura continuar el diputat de Compromís Xavier Rius; l'rea d'Hisenda i innovació la dirigir Vicent Mascarell (PSPV) i l'rea d'Administració general, la també socialista Pilar Molina. Aquesta última ser l'única rea en la qual no hi haur "mestissatge": totes les competncies recauran en diputats socialistes.

colaboracio