María Muñoz es dona de baixa de Cs: "Només hi ha una opció possible per a canviar aquest país"

Archivo - Arxiu - La ja exdiputada de Ciudadanos María Muñoz Vidal durant una sessió plenària
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo
Publicado: viernes, 2 junio 2023 15:20

   MADRID, 2 Jun. (EUROPA PRESS) -

   La portaveu econòmica de Ciutadans en el Congrés en la legislatura que acaba d'acabar, María Muñoz, ha anunciat aquest divendres que es dóna de baixa del partit 'taronja': "Solament hi ha una opció possible per a canviar el país", va avançar després del desastre de les locals i després de conéixer-se l'avançament de les eleccions generals, un missatge que ja es va interpretar com una aposta pel PP.

   María Muñoz va ser una de les integrants de l'equip que va dissenyar la refundació de Ciutadans però, quan va arribar el moment de les primàries, va manifestar públicament el seu malestar amb la candidatura afavorida per Inés Arrimadas. Al seu juí, aquella llista no atenia al "consens" que es reclamava i la seua renovació només era "cosmètica", ja que estava "impulsada i tutelada" per Arrimadas.

ALINEADA AMB BAL

   L'aleshores diputada per València va recolzar la llista d'Edmundo Bal, encara que va renunciar a ser candidata, i després d'aquella derrota ja va avançar la seua intenció de deixar la política i reincorporar-se a la seua vida professional abans del final de la legislatura. "Em vaig comprometre a estar fins al 28M per lleialtat amb els meus companys i amb aquells que van confiar en mi --va escriure en xarxes socials després de les eleccions locals--. Les històries comencen i acaben".

   Però va afegir una cosa més, una vegada conegut que el President Pedro Sánchez havia convocat eleccions generals per al pròxim 23 de juliol: "És hora de votar i solament hi ha una opció possible per a canviar aquest país", un missatge que es va interpretar en clau d'acostament al PP.

   Igual que Edmundo Bal i altres membres del grup parlamentari de Ciutadans en el Congrés, Muñoz va criticar la decisió de la direcció de patrícia Guasp i Adrián Vázquez de no presentar llistes en els comicis de juliol.

   I aquest divendres ha fet un pas més donant-se de baixa del partit, encara que assegura que seguirà "defenent sempre les idees i valors" que li van portar a entrar en política: "reformisme econòmic, regeneració institucional i la defensa d'un país unit i solidari".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià