Publicado 21/09/2021 16:48CET

La Marina de València convertirà la caseta de la Guàrdia Civil en una residència d'artistes

Projecte per a reconvertir la propietària de la Guàrdia Civil en La Marina en una residència d'artistes
LA MARINA

   L'edifici estarà en funcionament a principis de 2022, coincidint amb la capitalitat mundial del disseny

   VALÈNCIA, 21 set. (EUROPA PRESS) -

   La Marina de València començarà en les pròximes setmanes els treballs de rehabilitació de la caseta de la Guàrdia Civil, situada al costat de l'edifici Docks i la Duana portuària, per a transformar-la en una residència d'artistes.

   Es tracta d'un xicotet edifici d'estil eclèctic construït entre 1945 i 1956 per al control duaner, que amb el pas dels anys va caure en desús, i que Consorci València recupera ara per a reconvertir-lo en un espai d'ús cultural, concretament un pla de residències artístiques, que es nodrirà d'un procés previ de reflexió sobre el paper estratègic de la Marina en la producció artística.

   El projecte arquitectònic, desenvolupat per la cooperativa d'arquitectura El Fabricante de Espheras, que s'encarregarà també de la direcció d'obra, planteja el màxim respecte al valor patrimonial de l'edifici, conservant la seua imatge exterior, protegint i restaurant la façana i rehabilitant completament l'interior per a dotar-lo de nous usos: un espai de treball col·lectiu i un espai de residència.

   També es resoldrà l'accessibilitat de l'edifici i la seua integració amb l'entorn de la Marina de València mitjançant l'obertura d'una nova porta enfront dels Docks i l'edifici Varadero, destaca l'entitat en un comunicat.

   L'execució de les obres, que donaran començament en les pròximes setmanes, estarà a càrrec de la constructora especialitzada Lorquimur. L'edifici estarà en funcionament a principis de 2022, coincidint amb la celebració de València Capital Mundial del Disseny.

colaboracio