El MARQ celebrarà una marató de donació pel Dia Mundial del Donant de Sang

L'alcalde d'Alacant, Luis Barcala; el director gerent del MARQ, José Alberto Cortés; la delegada d'ASISA a Alacant, Paula Giménez; i la cap de servici del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana a Alacant, Mabel Ortiz de Salazar.
AYUNTAMIENTO ALICANTE
Publicado: miércoles, 7 junio 2023 18:45

   ALACANT, 7 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El Museu Arqueològic Provincial d'Alacant (MARQ) celebrarà dilluns que ve 12 de juny una marató de donació de sang, la sisena edició d'aquesta iniciativa, en el marc del Dia Mundial del Donant de Sang.

   La Delegació d'ASISA a Alacant i el Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana (CTCV) han presentat aquest dimecres la marató, que compta amb el suport i col·laboració de la Diputació Provincial i l'Ajuntament d'Alacant.

   En l'acte han participat l'alcalde d'Alacant, Luis Barcala; el director gerent del MARQ, José Alberto Cortés; la doctora Paula Giménez, delegada d'ASISA a Alacant; i la doctora Mabel Ortiz de Salazar, cap de servici del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana a Alacant.

   Amb el lema 'Una cita con la vida', la marató es durà a terme per sisé any consecutiu en el saló d'actes del museu MARQ, en horari ininterromput de 09.30 a 21.00 hores. Durant les primeres hores del matí, el Comandament d'Operacions Especials de l'Exèrcit de Terra (MOE) s'acostarà al museu per a realitzar la seua donació de sang.

   "És una acció que s'enquadra en el compromís d'ASISA amb la promoció de la salut. Com a delegada a Alacant és una gran satisfacció promoure accions com aquest i esperem comptar amb la solidaritat d'un gran nombre d'alacantins", ha ressaltat la doctora Giménez.

   Per la seua banda, Barcala ha expressat que en la passada edició no va poder realitzar la seua donació a causa d'una intervenció quirúrgica i enguany, va a poder retornar la sang que va necessitar: "El que vas a necessitar tu, ho vas a tindre perquè un altre ho va donar", ha emfatitzat, per la qual cosa ha animat a tots a donar sang i augmentar aquesta família solidària.

   Pel seu costat, la doctora Ortiz de Salazar ha destacat que cada donació de sang o plasma és "un regal preciós que salva vides" i ha agraït la seua solidaritat als alacantins. Des del MARQ, Cortés ha assenyalat que el museu obsequiarà a cada donant amb una entrada per a veure l'exposició 'Els guerrers de Xi'An'.

   En les cinc edicions anteriors s'han registrat 1.708 donacions, de les quals més de 263 corresponen a donants que realitzaven la seua donació per primera vegada. Aquestes xifres mostren el "compromís" dels alacantins amb la donació i l'èxit d'aquesta iniciativa.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià