Mas admet que no hi ha una unanimitat per a abolir la prostitució: "Una llei seca només amagarà el problema"

El president de la Generalitat valenciana, Ximo Puig i la vicepresidenta, portaveu i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives de la Generalitat valenciana, Aitana Mas, durant una sessió de control
Rober Solsona - Europa Press
Publicado: viernes, 3 febrero 2023 13:58

   VALÈNCIA, 3 Feb. (EUROPA PRESS) -

   La vicepresidenta portaveu i consellera d'Igualtat, Aitana Mas, ha admès aquest divendres que "no hi ha una posició unànime" en el si del Consell respecte a les mesures per a abolir la prostitució, un fet que "és evident" per les discrepàncies entre PSPV i Compromís. "Una llei seca només servirà per a amagar un problema amb components socials complexos".

   Així ha valorat Mas (Compromís), en roda de premsa després del ple de govern, les propostes registrades en solitari i de manera urgent pel grup socialista en Les Corts per a modificar les lleis autonòmiques de carreteres i espectacles, prohibint la seua pràctica en zones de domini públic i la seua publicitat en establiments.

   "No hi ha una posició única, és evident, i se sap que no és un tema que s'haja debatut al Consell. Tampoc està en l'acord del Botànic, no forma part del seminari de govern i no hi ha hagut debat entre els departaments (Igualtat i Justícia)", ha exposat.

   A més, la titular d'Igualtat ha recordat que les propostes presentades pel PSPV estan basades en l'avantprojecte que va presentar Justícia l'any passat que "ja va rebre al·legacions" i va ser rebutjat per la seua conselleria quan la dirigia Mónica Oltra.

   A partir d'ací, ha assenyalat que toca realitzar una "reflexió" com a consellera: "Crec que una llei seca per a la prostitució només servirà per a amagar un problema amb components socials complexos i tractar-ho de manera punitiva".

"ALLUNYATS DE LA REALITAT"

   Ha advocat així per "no legislar fets concrets que estan allunyats de la realitat" en primer lloc i per "procurar que la norma no perjudique la part més vulnerable", les dones prostituïdes.

   Dit açò, la vicepresidenta ha defès les polítiques que ja estan en marxa a la Comunitat Valenciana per a ajudar aquestes persones: el servici autonòmic d'ocupació (Labora) ha format incorporat al mercat laboral a 99 dones víctimes de tracta o d'explotació sexual i violència masclista i el programa 'Alba' d'Igualtat ha atès a més de 2.000 des d'octubre de 2021.

   "Polítiques que van a l'arrel d'eixe problema i suposen ja mesures reals i efectives contra eixa lluita", ha subratllat, per a recordar que el debat ja està en Les Corts i els grups parlamentaris han de decidir si recolzar o no els canvis que proposa el PSPV.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià