Mazón anuncia un pla exprés de suport al sector ceràmic que triplica l'ajuda financera a les línies de l'IVF

Carlos Mazón en Cersaie
GENERALITAT VALENCIANA
Publicado: lunes, 25 septiembre 2023 18:32

   CASTELLÓ, 25 Sep. (EUROPA PRESS) - -

   El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha anunciat una mesura excepcional i exprés de suport extraordinari per al sector ceràmic que va a duplicar i fins a fins i tot triplicar la part no reemborsable a les diferents línies de suport creditici de l'Institut Valencià de Finances (IVF).

   Amb aquesta mesura s'augmentaran entre 12 i 15 milions d'euros les ajudes a fons perdut en aquestes línies bonificades. És tracta d'una millora dels condicions per a respondre els necessitats del sector ceràmic que van a "agilitzar i flexibilitzar" els tràmits i que, a més, tindran efecte retroactiu.

   Així ho ha donat a conéixer en el transcurs de la visita a la fira internacional del taulell ceràmic i mobiliari de bany Cersaie que s'està celebrant a Bolonya, en la qual participen 152 empreses espanyoles, dels quals 140 pertanyen a la Comunitat Valenciana.

   El president ha explicat que aquesta mesura suposa augmentar en 10 punts addicionals el tram no reemborsable per als empreses del sector ceràmic en els línies referents a Invertix Gran Empresa Industrial i Reactiva Feder, tant per als préstecs destinats a inversió com al reforç de capital circulant. A més, tindrà efecte retroactiu per a aquelles operacions de crèdit que ja ha concedit la Generalitat.

   Així, la línia circulant Reactiva Feder passarà del 12 al 22 per cent, mentre que la inversió Reactiva Feder passa del 20 al 30% En el cas de Gran Empresa Industrial, el préstec circulant passarà del 5 al 15% i el d'inversió del 10 al 20%. Totes els operacions hauran de tancar-s'abans del 31 de desembre a ser ajudes subjectes al marc temporal europeu.

   L'objectiu, segons ha assenyalat Mazón, és "d'ací a final d'any poder autoritzar, simplificar i abordar tres i quatre vegades més dels operacions crediticies que s'han donat en enguany i mitjà ja que tan solament s'han produït 11". Així, la iniciativa estima tancar entre 40 i 50 operacions en l'últim trimestre de 2023.

   Carlos Mazón ha manifestat la seua voluntat política que els 120 milions disponibles en l'IVF a la disposició del sector per a aquestes operacions arriben als empreses per a recolzar la seua activitat i impulsar la seua competitivitat.

   En la seua intervenció, Carlos Mazón ha explicat que a més de l'ampliació del capital no reemborsable, la Generalitat plantejarà un canvi en la tramitació dels ajudes que permeta agilitzar els tràmits i facilitar l'accés dels empreses als línies de finançament de l'IVF.

"FALTA DE SUPORT" DEL GOVERN CENTRAL

   En el certamen, Carlos Mazón ha denunciat la "falta del suport" del Govern central al sector de la ceràmica i ha reivindicat un canvi en la legislació actual que possibilite als empreses rebre un major suport dirigit a suportar els increments del preu de l'energia i dels matèries primeres, a ampliar la seua competitivitat i a mantindre l'ocupació, igual que reben els empreses d'altres països europeus.

   "Els temps en els quals la Generalitat Valenciana mirava a un altre costat quan ens quedàvem sense el suport del Govern d'Espanya s'han acabat", ha subratllat.

   Per això, ha manifestat el compromís de la Generalitat per engegar noves mesures i reformar algunes dels línies que estan en marxa, com la línia de crèdits "que són insuficients, crèdits que venen estant mal gestionats, que no estan simplificant, que estan sent molt tardans i que poc menys que amb comptagotes", ha conclòs.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià