Mazón critica la reforma del finançament no s'incloga al CPFF: "És un nou tràmit imposat per Puigdemont"

Archivo - Arxiu- El president de la Generalitat, Carlos Mazón, i la consellera d'Hisenda, Economia i Administració Pública, Ruth Merino, en imatge d'arxiu
Rober Solsona - Europa Press - Archivo
Publicado: lunes, 11 diciembre 2023 13:53

   Assegura que la Comunitat Valenciana "no va a fer més ajustos injusts en cap concepte"

    VALÈNCIA, 11 Dic. (EUROPA PRESS) -

   El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha criticat que en l'ordre del dia del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) que se celebra aquest dilluns no s'incloga "una proposta damunt de la taula" sobre el nou model de finançament, la qual cosa al seu juí demostra que aquesta reunió és "un nou tràmit" que ha marcat l'expresident de la Generalitat i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont. "Com els separatistes catalans tenen agenda pròpia han decidit que als altres no ens toca", s'ha lamentat.

   El Govern ha convocat per a aquest dilluns al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) amb l'objectiu d'informar a les comunitats autònomes dels objectius d'estabilitat que serviran de referència per a preparar els Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) del 2024.

   En eixe sentit, Mazón, en declaracions als mitjans, ha explicat que al principi no està previst que es fixe el límit de dèficit per a les comunitats autònomes, però ha assenyalat: "Estem acostumats a tanta sorpresa amb el Govern d'Espanya, ens diuen una cosa i pot ocórrer la contrària, cal esperar a veure què ocorre en la reunió i ser prudents", ha insistit.

   En eixe sentit, ha criticat que és "sorprenent" que els hagen citat "sense que el més important que tenim a veure que és el nou sistema de finançament figure" en l'ordre del dia i que "l'única finestra on puguem exigir el finançament que ja ens correspon fa massa temps siga en el torn de precs i preguntes i gens més".

   Per això, ha considerat que "està més que clar que el que està ocorrent és simplement el tràmit que Puigdemont li ha marcat a Pedro Sánchez per a complir el requisit d'aprovar els pressupostos després de la investidura".

   "Aquest és la setmana dels tràmits que Puigdemont ha marcat, l'amnistia, i que al Consell de Política Fiscal i Financera ens tornem a oblidar del finançament de les comunitats autònomes perquè com els separatistes catalans tenen la seua agenda pròpia, doncs han decidit que als altres no ens toca", ha afirmat.

   Preguntat per si finalment el límit del dèficit fóra del 0,1% obligaria a fer ajustos en els pressupostos autonòmics, Mazón ha recalcat: "La Comunitat Valenciana ja no va a fer més ajustos injusts, ja no ho anem a fer perquè ja hem fet massa ajustos injusts durant massa temps com perquè ara vengen a voler ajustar-nos més quan als altres els estan donant mànega ampla". "Per ací no anem a passar, en cap concepte", ha assegurat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià