Mazón destaca la tasca de Farmamundi com a exemple de solidaritat valenciana

Mazón visita Farmamundi
GVA
Publicado: lunes, 11 diciembre 2023 14:14

   VALÈNCIA, 11 Dic. (EUROPA PRESS) -

   El president de la Generalitat, Carlos Mazón, ha destacat aquest dilluns la tasca de Farmamundi com a "exemple de solidaritat valenciana" i ha sol·licitat a la ciutadania la seua col·laboració econòmica amb aquesta entitat perquè els medicaments arriben de manera "seriosa i responsable a qui més els necessita"

    Mazón ha realitzat aquestes declaracions durant la seua visita aquest dilluns, Dia Internacional dels Drets Humans, a les instal·lacions de Farmamundi, una ONG dedicada a la cooperació farmacèutica i acció humanitària, que enguany celebra la seua 30 aniversari. El president ha estat acompanyat de la vicepresidenta segona i consellera de Servicis Socials, Igualtat i Vivenda, Susana Camarero.

   Sobre este tema, ha mostrat el compromís de la Generalitat de seguir col·laborant amb Farmamundi i s'ha mostrat orgullós d'aquesta "solidaritat valenciana que s'ha estès per tot el món". Així mateix, ha destacat que aquesta entitat ha professionalitzat la seua manera de treballar i de distribuir els medicaments ajudant així a milions de persones.

   La Generalitat col·labora amb Farmamundi per a donar una resposta àgil davant crisis humanitàries com la recent guerra d'Ucraïna, els terratrèmols del Marroc i Síria, entre altres situacions d'emergència.

   Durant la seua visita, el president ha visitat el magatzem de medicaments i ha conegut la composició dels kit IEHK, l'atenció bàsica que reparteix l'entitat en els llocs en situació de conflicte, i que es troba llest per a atendre a 10.000 persones en els pròxims 3 mesos i se'n va a enviar a Gaza.

ATENCIÓ SANITÀRIA

   Des de la seua creació, Farmamundi ha parat esment sanitària a 30 milions de persones en 70 països i ha desenvolupat més de 600 projectes de cooperació, 311 intervencions humanitàries, 1.500 accions educatives i ha subministrat 2.700 tones de medicaments i material sanitari.

   Així mateix, treballa amb 30 organitzacions socials de diferents països amb la finalitat de millorar els centres de salut, formar a professionals en Atenció Primària i oferir atenció a dones i xiquetes supervivents de violència sexual.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià