Merino prioritza la reforma del sistema de finançament i alerta que "tota la resta, són pegats"

La consellera d'Hisenda, Ruth Merino, intervé durant un ple a Les Corts de València, a 20 de novembre de 2023, a València, Comunitat Valenciana (Espanya).
Rober Solsona - Europa Press
Publicado: martes, 21 noviembre 2023 14:27

   VALÈNCIA, 21 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La consellera d'Hisenda i portaveu del Consell, Ruth Merino, ha insistit en la importància de la reforma del sistema de finançament autonòmic i ha considerat que qualsevol altra mesura, com una quitació del deute, és "passatgera": "Tota la resta, són pegats".

   Així ho ha indicat la consellera d'Hisenda en la roda de premsa posterior al Ple del Consell, en ser preguntada per una valoració del nou Consell i la seua postura sobre el finançament i el deute autonòmic. Allí ha rebutjat els "temes que es posen damunt de la taula per a despistar".

   Respecte a la quitació del deute, ha afirmat que "no confien molt" en què se'n vaja a produir, però ha indicat que "si arriba, per descomptat la Comunitat Valenciana exigirà el mateix tracte que Catalunya o millor".

   "Qualsevol altra mesura que no siga la reforma del finançament és una mesura passatgera. Pot alleujar els comptes d'un any o dos, a qualsevol comunitat li vindria bé, però el verdaderament important és la reforma del sistema", ha assenyalat.

   Respecte al nou Govern d'Espanya, ha indicat: "M'agradaria dir que tenim unes grans espectativas i que som optimistes, però som realistes. Aquest és el govern i amb ell anem a treballar". De fet, sobre la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha expressat el seu desig de "tindre molta relació" amb ella respecte a la millora del finançament.

   "L'important és que posen l'agenda valenciana en la seua agenda. Tenim temes fonamentals que estan embossats des de fa temps", ha agregat. De fet, els ha instat a deixar el "menyspreu de la Comunitat Valenciana".

AMNISTIA

   D'altra banda, Merino ha assenyalat que no "descarten en absolut" presentar un recurs a la llei d'Amnistia i ha assenyalat que l'Advocacia de la Generalitat ho continua estudiant. "Estem treballant en això", ha assenyalat.

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià