El metall valencià veu un "halo d'esperança" en l'arribada de Volkswagen a Sagunt

Archivo - Arxiu- Fbrica alemanya de Volkswagen
VOLKSWAGEN - Archivo
Publicado: miércoles, 23 marzo 2022 16:49

   VALNCIA, 23 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La Federació Empresarial Metallúrgica Valenciana (FEMEVAL) celebra l'"excellent notícia" de l'arribada de la gigafactoria de Volkswagen a Parc Sagunt II, amb la previsió que estiga operativa en 2026 i la creació de 3.000 ocupacions.

   "Quan tot pareixia abocar-nos al caos, rebem un halo d'esperana", manifesta la patronal, en considerar que és el millor anunci de carcter econmic-industrial que podia rebre.

   És més, FEMEVAL creu que la decisió del gegant alemany corrobora la seua aposta "histrica" de creixement de la Comunitat Valenciana a través de la indústria: "Sempre hem considerat a la indústria com l'activitat més productiva, més innovadora, menys especulativa, generadora d'ocupació qualificada, més exportadora i oberta als mercats globals".

   Així, com a mxima organització empresarial representativa del sector, aplaudeix la decisió del grup de decantar-se per Valncia i a la Generalitat d'accelerar els trmits per a garantir el sl. "Una enorme aposta de Volkswagen i un sobreesfuerzo de l'administració valenciana per a impulsar el teixit metallmecnic que suposar un suport a l'activitat i ocupació de la nostra indústria a la Comunitat Valenciana i la seua consolidació", assevera.

   També ressalta que la gigafactoria generar 3.000 ocupacions directes, comportar una inversió de 2.000 milions d'euros, "la major industrial mai realitzada a Espanya", i comptar amb una capacitat mxima de 40 gigavatios hora (GWh).

   Un altra de les fites que destaca FEMEVAL és que aquest emplaament estratgic servir d'impuls per a la indústria auxiliar del metall, amb el que confia que contribusca a assegurar la permanncia de la factoria de Ford Almussafes (Valncia). "Com a sector érem forts i amb aquesta excellent notícia encara ho serem més", afegeix.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià