La Mitja Lluna Roja Palestina denúncia que Israel ha impedit l'entrada d'un camió de combustible

Archivo - Arxiu - Una ambulància de la Mitja Lluna Roja Palestina a Nabulus, Cisjordània (Arxiu)
Ayman Nobani/Dpa - Archivo
Publicado: martes, 28 noviembre 2023 18:35

   MADRID, 28 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La Mitja Lluna Roja Palestina ha denunciat aquest dimarts que l'Exèrcit israelià ha impedit l'entrada d'un camió de combustible cap a la Franja de Gaza en virtut de la treva decretada entre Israel i el Moviment de Resistència Islàmica (Hamàs).

   "Les forces d'ocupació israelianes estan negant l'entrada a un camió de combustible que se suposava que anava a entrar cap al nord de la Franja de Gaza fa uns moments", ha indicat l'organització en un breu comunicat en la xarxa social X.

   La Mitja Lluna Roja Palestina ha assegurat poc abans que el combustible --que anava a entrar a l'enclavament palestí al costat d'un comboi de 31 camions amb ajuda humanitària-- permetria recolzar el treball de set de les seues ambulàncies que operen en el nord de la Franja.

   El Govern d'Egipte va precisar divendres passat que entrarien diàriament al voltant de 130.000 litres de dièsel i quatre camions de gasolina gràcies a la pausa humanitària de quatre dies decretada entre les parts, prorrogada fins a aquest dimecres.

   Israel va llançar una ofensiva contra Gaza després dels atacs executats el 7 d'octubre per Hamás, que van deixar uns 1.200 morts i prop de 240 segrestats. Les autoritats gazatíes, controlades pel grup islamista, han xifrat en prop de 15.000 els palestins morts, als quals se sumen altres 230 a les mans de l'Exèrcit israelià i per atacs de colons a Cisjordània i Jerusalem est.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià