Mostra de València aposta per potenciar la contribució als ODS en el seu nou pla estratègic

Mostra de València aposta per potenciar la contribució als ODS en el seu nou pla estratègic
MOSTRA DE VALÈNCIA
Publicado: viernes, 3 febrero 2023 18:11

   VALÈNCIA, 3 Feb. (EUROPA PRESS) -

   El pla estratègic 2023-2025 de Mostra de València --que es presentarà en el pròxim consell rector de l'organisme-- aposta per potenciar la contribució de l'activitat cultural als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) acordats a les Nacions Unides per a 2030.

   El pla, segons avancen els responsables del certamen, defineix tres línies mestres sobre les quals desenvolupar el treball del festival en els pròxims anys. La primera és "la programació exclusiva que caracteritza el certamen, replet d'estrenes que porten el més destacat del cinema contemporani realitzat en el Mediterrani, poc habitual en els circuits comercials".

   També es contempla la seua rellevància social, tant pels temes d'interés que acosta el públic a través de la programació, com per la seua capacitat dinamitzadora de la indústria audiovisual valenciana i internacional, i la seua interrelació amb la ciutat de València, que li dóna nom i amb la qual comparteix reptes i oportunitats, com la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible acordats en les Nacions Unides per a 2030.

   "València és una ciutat plenament compromesa amb l'Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible, i Mostra de València, com a referent cultural de la ciutat té molt que aportar amb la seua activitat dels pròxims anys en la consecució d'una societat més inclusiva, pròspera i respectuosa amb el medi ambient", destaca la presidenta de la Mostra, Gloria Tello, en un comunicat.

   El festival reivindica així la capacitat d'impacte que té l'acció cultural en el desenvolupament sostenible, que en el cas de Mostra de València es tradueix, entre uns altres, en la potenciació de les relacions Nord-Sud, en generar vincles i complicitats entre les dos ribes mediterrànies; en la contribució a la cohesió social a través d'una programació integradora de la diversitat de gènere i cultural; en actuacions destinades a lluitar contra l'emergència climàtica, o en l'impuls a l'atractiu de València com a pol de turisme cultural.

   "Des de la seua recuperació en 2018, la Mostra ha tornat a situar-se en el calendari cultural de la ciutat amb nom propi i, després de l'última edició, celebrada en condicions de normalitat, ha arribat el moment de seguir avançant en el projecte de festival i assegurar la seua sostenibilitat a futur", apunta la seua directora tècnica, Rosa Roig.

   El festival es troba ja treballant en la qual serà la 38 edició de Mostra de València-Cinema del Mediterrani, que tindrà lloc del 19 al 29 d'octubre de 2023.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià