Una multinacional del sector de l'automòbil projecta una gran inversió a València

Archivo -  Parc Sagunt II (arxiu)
AYUNTAMIENTO SAGUNT - Archivo
Publicado: miércoles, 7 junio 2023 12:54

   VALÈNCIA, 7 Jun. (EUROPA PRESS) -

   Una empresa multinacional del sector de l'automòbil està pròxima a tancar un acord amb la Generalitat per a desenvolupar un projecte en l'àrea metropolitana de València que suposarà una gran inversió econòmica, segons ha pogut confirmar Europa Press.

   D'acord amb la informació avançada pel diari Levante-EMV, la inversió superaria la de la gigafactoria de cel·les de bateries de PowerCo (Volkswagen) a Sagunt, que és de 4.500 milions d'euros.

   Les negociacions no estan tancades "al cent per cent" però sí "molt canalitzades" i s'ha firmat un contracte que inclou clàusules de confidencialitat, per les quals no es poden oferir detalls com el nom de la companyia o la ubicació.

   Segons les fonts consultades per Europa Press, aquestes converses es van iniciar fa vora un any i l'empresa és una de les deu multinacionals que el president de la Generalitat, Ximo Puig, va explicar que estaven en converses amb el govern autonòmic per a instal·lar-se a la Comunitat Valenciana.

   Aquesta inversió se sumaria a la de la filial de Volkswagen per a construir a Sagunt la seua gigafactoria de cel·les de bateries, un projecte que estarà en marxa el 2026 i suposa una inversió de 4.500 milions d'euros.

   L'objectiu és transformar la Comunitat Valenciana en el pol de l'electromobilitat sostenible del sud d'Europa, segons ha reiterat en diverses ocasions el president de la Generalitat en funcions.

   En aquest clúster s'està avançant amb fites com l'adjudicació de la producció dels vehicles elèctrics de Ford a Almussafes i la presència d'empreses com Stadler.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià