Naix la Xarxa de Governança Participativa que treballarà en pressupostos i participació de la infància

Constitució de la Xarxa de Governança Participativa
GVA
Publicado: jueves, 2 febrero 2023 18:26

   VALÈNCIA, 2 Feb. (EUROPA PRESS) -

   La Xarxa de Governança Participativa de la Comunitat Valenciana ha celebrat aquest dijous la seua constitució amb l'aprovació de les normes d'organització i funcionament. El seu pla d'actuació per a 2023 inclou l'engegada d'una comissió de treball orientada a les bones pràctiques en pressupostos participatius i una altra per a la promoció de la participació en la infància.

   També està prevista la participació en la Xarxa d'Innovació en Processos Participatius, que se celebrarà del 28 de febrer a l'1 de març, i en una jornada de bones pràctiques en pressupostos participatius que es desenvoluparà al març.

   "Avancem cap a un nou model de participació amb la implicació de les administracions més properes a la ciutadania. Comença un camí molt important per a tots aquells que creiem que la participació ha de ser molt més que votar cada quatre anys", ha manifestat la consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, que ha presidit la sessió, arreplega la Generalitat.

   Garijo ha advocat per una participació en la qual estiguen implicades totes les administracions i ha destacat la importància de la Xarxa per a conéixer ferramentes desenvolupades pels ajuntaments. Ha assegurat que la Generalitat ha canviat "completament" el significat de la paraula participació en aquesta legislatura per a "fer-la real" a través dels primers pressupostos participatius.

   Aquesta xarxa de col·laboració seguirà creixent i sumant per a fer de la participació una ferramenta propera a la ciutadania en tota la Comunitat. Va donar els seus primers passos en 2020, a través d'una sèrie de trobades online amb ajuntaments, i es planteja com un instrument de col·laboració, debat i reflexió entre la Conselleria, els municipis i les mancomunitats entorn de polítiques locals de participació ciutadana.

   Actualment, un total de 31 municipis formen part de la Xarxa, a la qual poden seguir adherint-se mitjançant un acord plenari. Aquest són els ajuntaments adherits: Alboraig; Mancomunitat La Vega (Algorfa, Jacarilla, Redován, San Miguel de Salinas); Alboraya; Onda; Alcoi; Orihuela; Almàssera; Palmera; Bellreguard; Polinyà de Xúquer; Canet d'En Berenguer; Quart de Poblet; Cocentaina; Rafal; Daya Vieja; Rafelbunyol; El Campello; Rafelcofer; Elche; Riba-roja de Túria; Elda; Tibi; Gandia; Vallés; La Font d'En Carròs; Vila-real; La Vall d'Uixó; Xeresa; L'Eliana; Xirivella; Mancomunitat Baix Segura (Benferri, Catral, Rafal, San Fulgencio, San Isidro, Benejúzar, Daya Vieja, Daya Nueva, Granja de Rocamora).

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià