Núñez promet millorar les condicions dels treballadors de les Oficines d'Atenció a les Víctimes

La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez
GVA
Publicado: viernes, 1 diciembre 2023 18:33

   ALACANT, 1 Dic. (EUROPA PRESS) -

   La consellera de Justícia i Interior, Elisa Núñez, s'ha compromès a millorar les condicions de les instal·lacions i dels treballadors de les Oficines d'Atenció a les Víctimes (OAVD), per a "garantir l'assistència integral i multidisciplinària a les víctimes".

   Així s'ha expressat aquest divendres la titular de Justícia durant la seua visita l'OAVD d'Oriola, on ha pogut conéixer de primera mà les necessitats del personal. També ha mantingut una reunió amb l'alcalde oriolà, José Vegara, per a tractar temes de seguretat, i ha visitat les instal·lacions de la Policia Local, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.

   "El nostre objectiu és protegir a totes les víctimes de totes les formes de violència contra les dones, siga qui siga l'agressor i siga el que siga el delicte, articulant tots els mitjans possibles per a protegir i acompanyar en la reparació del dany causat a dones i a menors", ha afirmat.

   Així mateix, ha indicat que treballen perquè tots els mecanismes que ja estan implementats experimenten "millores, com la formació dels professionals i les necessitats laborals que plantegen, així com adaptar els horaris a les verdaderes necessitats que tenen aquestes oficines".

   Així mateix, la consellera ha assenyalat que l'absentisme dels treballadors d'aquestes oficines afecta actualment al 30 per cent dels llocs de treball. "En huit anys ningú del Govern del Botànic es va asseure amb els representants dels treballadors. Nosaltres en tres mesos tenim ja fixada una reunió per a abordar aquest assumpte al començament del pròxim any", ha afirmat.

   "És necessari invertir en formació del personal, però cuidant les seues condicions laborals, i aconseguint que no es vegen obligats a marxar-se a altres servicis, planificar el nombre adequat de centres i del personal necessari i qualificat que assegure l'atenció de la víctima, i reorganitzar la jornada laboral per a augmentar la seua eficàcia i sentit comú, tenint en compte la quantitat de treball i la necessitat de personal en cada franja horària", ha recalcat.

   D'altra banda, Núñez ha mostrat el seu "més absoluta condemna al delicte de violència contra una dona" produït a Sagunt i ha transmès les seues "més sentides condolences a familiars, amics i, especialment, a la seua filla", a la qual ha desitjat "una ràpida recuperació".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià