Oberta la convocatòria de subvencions per a nous emprenedors i creació d'ocupació a València

Publicado: martes, 21 marzo 2023 15:18

   VALÈNCIA, 21 Mar. (EUROPA PRESS) -

   La Regidoria de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació de l'Ajuntament de València ha obert la convocatòria de subvencions per a les activitats de promoció econòmica de la ciutat i, en concret, per a la potenciació i consolidació del sector emprenedor i per a la creació de llocs de treball indefinits i a temps complet, així com per a la contractació indefinida de dones majors de 45 anys.

   La convocatòria de subvencions té un pressupost de 2.521.311 euros i tres línies d'ajudes, segons ha concretat el consistori en un comunicat. El programa I Subvenció Emprèn està destinat a recolzar els inicis de l'activitat a les persones que hagen decidit emprendre recentment en la ciutat de València.

   Pel seu costat, el programa II Subvención Emplea està destinat a afavorir la contractació indefinida i a jornada completa de treballadors i treballadores al terme municipal. I el programa III Subvención Emplea Mujer Plus pretén afavorir la contractació indefinida i a jornada completa de dones majors de 45 anys en el terme municipal.

   Podran acollir-se als programes de subvencions les empreses físiques o jurídiques, com les comunitats de béns, societats civils o altres entitats legalment constituïdes. La titularitat de la propietat ha de correspondre a autònoms i empreses amb una plantilla mitjana inferior a 10 treballadors. El local de desenvolupament de l'activitat o, en defecte d'açò, el domicili fiscal de l'activitat ha d'estar al terme municipal de València.

   Les sol·licituds han de presentar-se per via telemàtica en la seu electrònica de l'Ajuntament de València i el termini de presentació de sol·licituds és de vint dies naturals a partir del dimecres 22 de març.

   El regidor de Desenvolupament Innovador dels Sectors Econòmics i Ocupació, Borja Sanjuán, ha afirmat que a partir del dimecres "qualsevol empresa que contracte un treballador de manera indefinida o qualsevol persona que decidisca emprendre en la ciutat de València i donar-se d'alta com a autònom tindrà una ajuda del seu ajuntament de, com a mínim, 1.500 euros".

   "Introduïm com a novetat una ajuda d'un mínim de 3.000 euros si eixa persona contractada és una dona major de 45 anys. Ho fem perquè, malgrat tindre la millor dada d'ocupació dels últims 17 anys, hi ha persones que encara ho tenen, d'una manera injusta, molt més difícil en la nostra ciutat. I cal posar el focus sobre aquelles parts de la població que estan sent constantment invisibilitzades pel mercat de treball", ha exposat.

   Per al regidor de Desenvolupament Econòmic, "cal aconseguir que aquest creixement que està experimentant la ciutat de València no deixe a ningú arrere i que siga un creixement inclusiu per a totes les persones que viuen en la nostra ciutat i, per tant, aquest Ajuntament impulsa el creixement però, a més, el creixement d'aquelles parts de la societat que menys fàcil ho estan tenint, fins i tot en aquesta bona situació".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià