Oliu (Banc Sabadell) descarta repercussions a Espanya per Credit Suisse i Silicon Valley

Archivo - Arxive - Façana de la seu del Banc Sabadell en l'Avinguda Diagonal de Barcelona.
David Zorrakino - Europa Press - Archivo
Publicado: miércoles, 22 marzo 2023 17:08

   González-Bueno assegura que l'entitat "no té exposició" al banc suís

   ALACANT, 22 Mar. (EUROPA PRESS) -

   El president de Banc Sabadell, Josep Oliu, ha descartat repercussions en el sistema bancari espanyol per les crisis protagonitzades la setmana passada per Credit Suisse i Silicon Valley Bank: "No té sentit pensar que puga tindre alguna repercussió".

   Ho ha dit aquest dimecres en una trobada amb la premsa al costat del conseller delegat, César González-Bueno, abans de la junta general d'accionistes de l'entitat que se celebrarà aquest dijous a Alacant.

   Oliu ha subratllat que els mercats "no tenen raó per a témer res" i ha destacat les posicions de solvència, liquiditat i diversificació de riscos de l'entitat.

   Ha assenyalat que els bancs espanyols no tenen els problemes de liquiditat que va provocar la fallida de l'entitat nord-americana i ha sentenciat que "açò no afectarà".

   Sobre la crisi de Credit Suisse, ha celebrat la reacció del Banc Central Europeu, que va mantindre la pujada prevista dels tipus d'interés i que no modificarà els dividends previstos dels bancs espanyols.

   Preguntat per una possible tornada de la seu de l'entitat a Catalunya, l'ha descartat: "No sé les condicions, però no s'han donat".

SOLVÈNCIA I LIQUIDITAT

   González-Bueno ha assegurat que Banc Sabadell "no té exposició" a Credit Suisse, per la qual cosa els problemes de l'entitat suïssa no li afecten directament.

   Ha explicat que "els bancs es moren per problemes de solvència que en l'últim moment es converteixen en problemes de liquiditat", ja que quan el mercat anticipa aquests problemes de solvència, retira el capital.

   Finalment, ha assenyalat que totes les ràtios de l'entitat són correctes i que la caiguda en borsa de la setmana passada es va deure al fet que "no havia donat temps" de mirar-les.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià