El papa Francesc serà operat hui a l'Hospital Gemelli

El Papa en una audiència
Evandro Inetti/Zuma Press Wire/D / Dpa
Publicado: miércoles, 7 junio 2023 12:39

   ROMA, 7 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El papa Francesc serà sotmès aquest dimecres a una operació quirúrgica, en concret, a una laparotomia i cirurgia plàstica de la paret abdominal amb pròtesi, segons ha informat el director de l'Oficina de Premsa de la Santa Seu, Matteo Bruni.

   Segons assenyala 'Vatican News', després de l'Audiència General de hui, el pontífex s'ha dirigit a l'Hospital Universitari Agostino Gemelli, on a primera hora de la vesprada serà sotmès, amb anestèsia general, a aquesta intervenció.

   "L'operació, concertada els últims dies per l'equip mèdic que assisteix el sant pare, és necessària a causa d'una laparocele encapsulada que li provoca síndromes suboclusius recurrents, dolorosos i que empitjoren", ha explicat Bruni en un comunicat.

   Està previst que el pontífex estiga ingressat al centre sanitari durant diversos dies per permetre el curs normal del postoperatori i la recuperació funcional completa, segons ha afegit.

   El papa Francesc havia acudit dimarts a l'hospital per fer-se uns controls mèdics.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià