Pascual Martínez i Vicent Sáez guanyen Trobades d'Art Contemporani del Gil-Albert

Pascual Martínez i Vicent Sáez autors de la instal·lació Fake comunió, que ha guanyat el primer premi del certámen Trobades d'Art Contemporani de l'Institut Alacantí de Cultura Gil-Albert (IAC) i la Universitat d'Alacant (UA).
IAC
Publicado: lunes, 29 mayo 2023 18:03

   ALACANT, 29 May. (EUROPA PRESS) -

   Els artistes Pascual Martínez i Vicent Sáez s'han alçat amb el primer premi del XXIII Concurs Internacional 'Encuentros de Arte Contemporáneo', certamen que exhibeix un total de 23 treballs fins al pròxim 16 de juliol en el Museu de la Universitat d'Alacant (MUA).

   Aquest concurs, organitzat per l'Institut de Cultura Juan Gil-Albert (IAC) al costat de la Universitat d'Alacant (UA), ha repartit 14.000 euros entre les tres primeres obres premiades, segons ha indicat la Diputació d'Alacant en un comunicat.

   Martínez i Sáez han sigut els autors de l'obra guanyadora, la instal·lació 'Fake comunió', que ha rebut el guardó principal, dotat amb 8.500 euros. Per la seua banda, el dibuix 'La mano del hombre', d'Olga Diego, ha sigut la peça seleccionada en segon lloc, que compta amb 3.000 euros de premi. I el vídeo 'A pulmón vacío', de Míriam Isasi, ha rebut el tercer premi i un total de 2.500 euros.

   Enguany s'han atorgat dos mencions d'honor: una a la sèrie de fotografies 'Bosc essencial', de Pilar Soberón, i una altra al vídeo 'Una petita pàtria' de Damià Jordà.

   El certamen ha rebut en aquesta edició més de 130 treballs de procedència nacional i internacional i el jurat ha seleccionat 23 obres que poden visitar-se fins al pròxim 16 de juliol en el MUA.

   A més dels creadors premiats, la mostra exhibeix peces de Roberto Aguirrezabala, Ana Beltrán Porcar, Carla Cañellas, María Carbonell, Alejandro Cerón, Pilar del Puerto, Ana Dévora, Pau Figueres Ortiz, Leticia Gaspar García, Antonio Guerra, Elena Jiménez, Gala Knörr, Silvia Lerín, Elisa Lozano Chiarlones y Rocío Villalonga, Victoria Maldonado, Pablo Sandoval, Pilar Soberón, Jesús Tarruella i Josep Tornero.

   Les obres seleccionades abasten disciplines artístiques com a vídeo, instal·lació, pintura, escultura, dibuix i fotografia. A través d'aquests premis, el IAC pretén mostrar perspectives "innovadores" dels diferents llenguatges artístics de la postmodernitat, així com potenciar mecanismes que afavorisquen la trobada i la participació dels jóvens creadors plàstics, de la província i de qualsevol part del món.

   El jurat, presidit per Juan Bautista Roselló, com a membre de la Junta Rectora del IAC, ha estat compost per Susana Guerrero, artista i professora de la Universitat Miguel Hernández (UMH); Remedios Navarro, tècnica del MUA; Rosa María Castell, conservadora del Museu d'Art Contemporani (MACA); Mario Paul Martínez, del Centre d'Investigació en Arts de la UMH; Pilar Tébar, directora cultural del IAC Juan Gil-Albert, i Empare Koninckx com a secretària general de la Diputació.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià