Pep Gimeno 'Botifarra' avança el seu nou disc amb una oda al treball de les dones en 'Ja ve l'aire'

720159.1.260.149.20221130105343
Vídeo de la noticia
CLAUDIA MARCONELL
Publicado: miércoles, 30 noviembre 2022 10:53

   VALÈNCIA, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   Pep Gimeno 'Botifarra' presenta el primer avançament del seu nou disc, una cançó titulada 'Ja ve l'aire', que interpreta en companyia de Noelia Llorens, Titana.

   El tema és "un cant que reivindica el paper del treball femení en els magatzems i en el camp i que aporta una sonoritat contemporània sense perdre de vista les arrels de la música tradicional", explica la productora en un comunicat.

   Tant el primer senzill com la resta de l'àlbum, la recuperació de melodies tradicionals i les cançons de magatzem i de treball, amb una important presència femenina, s'han complementat amb arranjaments i revisions per adaptar-les a l'actualitat.

   El senzill s'acompanya d'un videoclip enregistrat a Ca Cuesa de Xàtiva per Juanjo Company i Jairo Molina i editat per Neus Albert. La il·lustradora Belén Segarra és l'autora del grafisme que complementa el nou disc i que també té presència en el vídeo d'aquesta primera cançó, mentre que les fotografies, realitzades en diferents llocs de Xàtiva, han estat a càrrec de Claudia Marconell.

ESTRENA EN LES ARTS AL GENER

   El nou disc de Pep Gimeno 'Botifarra', que igualment portarà el títol de 'Ja ve l'aire', veurà la llum a l'inici de l'any i s'estrenarà el divendres 13 de gener al Palau de Les Arts de València en un excepcional concert que s'emmarca en el cicle de músiques valencianes que per primera vegada acollirà l'auditori. Les entrades ja estan a la venda en la pàgina web del coliseu.

   Per a aquest nou llançament discogràfic i la gira, 'Botifarra' s'envolta d'una nova banda, composta per Tóbal Rentero, Jordi Pastor, Robert Moreno, Miquel Pérez i Martina Sabariego.

   El cantautor xativí Feliu Ventura també ha tingut una important participació en la gènesi del nou àlbum com a lletrista. A més, en l'àlbum, que s'ha enregistrat entre Catarroja i Riba-roja i que està produït per la Moma Estudis, es comptarà amb col·laboracions altres artistes que sumaran les seues veus a la de Pep Gimeno 'Botifarra' i que s'anunciaran pròximament.