'El perfum del temps' i 'Judith' destaquen en la nominacions als Premis de les Arts Escèniques Valencianes

Archivo - Arxiu - 'El Perfum Del Temps'
JUAN TEROL - Archivo
Publicado: viernes, 22 septiembre 2023 18:26

   VALÈNCIA, 22 Sep. (EUROPA PRESS) -

   L'espectacle teatral 'El perfum del temps' i el de dansa 'Judith' destaquen en les nominacions dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes, que ha donat a conéixer aquest divendres la Vicepresidència Primera i Conselleria de Cultura.

   Un total de 98 espectacles de teatre, dansa, circ i arts de carrer han concorregut enguany a alguna de les 18 categories d'aquests premis, que tenen com a objectiu reconéixer, a través de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), als professionals escènics valencians i donar-los visibilitat, així com incentivar i promocionar la producció escènica valenciana". La gala d'entrega dels guardons se celebrarà el 30 d'octubre al Teatre Principal de Castelló i serà retransmesa per À Punt.

   Els nominats en la categoria de millor espectacle de teatre són 'Bruno, el musical que ho va canviar tot', d'Off Teatre; 'El perfum del temps', de Cremen Produccions; i 'La dona més lletja del món', de la Penúltima Teatre i Dacsa Produccions. Pel que fa al millor espectacle de dansa, els triats són: 'No és amor', de Col·lectiu Sense igual; 'Corps Seul', de Christine Cloux Dansa, i 'Meohadim', de Companyia Jacob Gómez.

   En la categoria de millor espectacle infantil, el premi anirà per a 'BUH!', de Teatre de l'Abast i La Fam Produccions; 'Croma, una història dibuixada', de L'Horta Teatre, o 'Boreal', de la família política.

   Com a millor espectacle d'arts de carrer han sigut nominats 'B.O.B.A.S. (Banda Orquestral Benèfica d'Actes Sepulcrales)', de Companyia Jimena Cavalletti; 'Júpiter + Jaguar', d'EYAS Danse Project, i 'Tròpic', de Companyia de Dansa Marroch.

   Els nominats a millor espectacle de circ són 'Ambulant', de la Fam Produccions; 'R.I.M.', de la Trócola Circ, i 'Xarrades d'azucarillo', de les Couchers.

   A la millor direcció escènica han sigut nominats Toni Agustí, per 'Insomni. Nits d'Estiu'; Chema Cardeña, per 'El perfum del temps'; Isabel Martí i Manuel Valls, per 'La dona més lletja del món', mentre que les nominacions a millor direcció coreogràfica han sigut para Christine Cloux, per 'Corps Seul'; Meritxell Barberà i Inma García, per 'Judith', i Sol Picó, per 'Titanas'.

   En la categoria de millor actriu figuren Arantxa Pastor, per 'Aus migratòries'; Laura Romero, per 'Insomni. Nits d'Estiu', i Begoña Tena, per 'Viva'. Els nominats a millor actor són: Juan Carlos Garés, per 'El perfum del temps'; Manolo Maestro, per 'La Tempesta', i Toni Misó, per 'Les Daneses'.

   Julia Cambra, per 'Judith'; Christine Cloux, per 'Corps seul' i Paula Montoya, per 'Júpiter + Jauguar', han sigut nominades a millor ballarina, mentre que els nominats a millor ballarí són Carlos Peñalver, per 'Partita n.º 2 en re menor de J. S. Bach'; Seth Buckley, per 'Júpiter + Jaguar' i Edu Migro, per 'Nardo'.

   Els nominats a millor intèrpret de circ són Elena Donzel, per 'Xarrades d'azucarillo'; Andrea Pérez, per 'R.I.M.', i Anna Legrand, per 'Llum'.

   Les nominacions a millor text corresponen a: Mafalda Bellido, per 'els quals mengen terra'; Chema Cardeña, per 'El perfum del temps' i Begoña Tena, per 'Viva'. Competeixen com a millor versió, traducció o adaptació: Iñaki Moral, per 'Coriolà'; Borja López Collado, per 'After Sun', i Juli Disla, per 'El Moble'.

   Els nominats a la millor composició musical són Anna Sanahuja i Roqui Albero, per 'Preludi a la lentitud'; Víctor Lucas, per 'Bruno, el musical que ho va canviar tot', i David Barberá (Caldo), per 'Judith'.

   Pel que fa a la millor il·luminació els nominats són Mireia Parreño, per 'Aus Migratòries'; Marc Gonzalo, Miquel Llop i Ramón Jiménez, per 'La Tempesta', i David Orrico, per 'Judith'.

   Quant als nominats a millor escenografia, la terna la formen Eduardo Moreno, per 'La Tempesta'; Txema Rico, per 'BUH!' i Blanca Añón, per 'Les Daneses'. Finalment, aspiren al premi a millor vestuari: María Poquet, per 'La caravana dels flors'; María Almudéver, per 'Bruno, el musical que ho va canviar tot', i Estudi Savage, per 'Judith'.

JURATS

   La selecció ha sigut realitzada per un primer jurat independent, compost per set persones, la composició de les quals ha sigut consensuada entre les associacions professionals de les arts escèniques. En concret, aquest jurat ha estat format per Pepe Ayelo, Marta Borcha, Maria Colomer, Sara Esteller, Vanessa Montesinos, Rafa Contreras i Jose Vicente Peiró.

   Un segon jurat, configurat per personalitats rellevants del món cultural valencià, s'encarregarà d'escollir, de cada terna, els guanyadors.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià