El Ple rebutja ratificar el Pacte contra violència de gènere davant crítiques "d'incoherència" d'esquerra

Archivo - Arxiu - Ple de l'Ajuntament d'Alacant.
AYUNTAMIENTO ALICANTE - Archivo
Publicado: jueves, 30 noviembre 2023 16:37

   La declaració institucional proposta pel PP rep el 'no' de PSPV, Compromís, EU-Podem i Vox

   ALACANT, 30 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El Ple de l'Ajuntament d'Alacant ha rebutjat una declaració institucional proposta pel PP per a ratificar el compromís del consistori amb l'II Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista i el Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, davant les crítiques per part de l'esquerra a la "incoherència" dels 'populars'.

   En concret, en la sessió plenària del mes de novembre, celebrada aquest dijous, el grup 'popular' havia proposat aquesta declaració institucional, que ha rebut el 'no' de PSPV, Compromís, EU-Podem i Vox.

   La regidora de Drets Socials, Begoña León, ha defès que l'Ajuntament facilita "ferramentes que ajuden a eradicar aquest alifac" i que posa "tots els mecanismes de prevenció" a l'abast, al mateix temps que ha asseverat que el consistori compta amb "un dels millors departaments d'igualtat" i ha reafirmat el "compromís de tolerància zero contra la violència de gènere" de l'equip de govern.

   Per la seua banda, els grups de l'esquerra s'han pronunciat de forma similar al passat divendres, quan van rebutjar situar-se amb l'equip de govern en el desplegament de la pancarta pel 25N.

   En concret, el portaveu d'EU-Podem, Manolo Copé, ha censurat els actes "estètics" del PP i els ha acusat de "no interessar-los la igualtat". "No anem a servir-los per a realitzar un llavat de cara. No anem a recolzar-la perquè les polítiques d'igualtat es demostren amb fets, no amb declaracions institucionals que, any rere any, es queden en paper mullat", ha asseverat.

   En la mateixa línia, la regidora de Compromís Sara Llobell ha qüestionat que la declaració es refereix a un text que "encara no existeix" i ha censurat que el consistori haja "eliminat la Regidoria d'Igualtat i reduït el seu pressupost". "És el que passa quan deixen entrar en les institucions a la ultradreta negacionista, que solament fa que avivar l'incendi de la violència masclista", ha sostingut.

   A més, la regidora del PSPV Victoria Alba Melgosa ha criticat la "incoherència" del PP que el passat ple va rebutjar una declaració institucional pel 25N perquè "no estaven d'acord" amb el Pacte contra la violència de gènere i "ara és el seu primer acord".

   D'altra banda, la portaveu de Vox, Carmen Robledillo, ha afirmat que "la violència no té gènere i cal protegir a totes les víctimes per igual".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià