La Policia Local analitza amb experts l'impacte del fentanilo: "Torna el 'cavall dels 80'?"

Conferència sobre fentanilo a la Policia Local de València
SPPLB
Publicado: martes, 28 noviembre 2023 17:43

   VALÈNCIA, 28 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El Sindicat Professional de Policies Locals i Bombers (SPPLB) ha celebrat una conferència sobre el fentanilo, que està causant estralls a Amèrica i "els efectes dels quals ja s'estan important a Europa". "Amb el fentanilo torna el 'cavall dels 80'?", han plantejat els experts.

   La conferència, a la Central de la Policia Local de València, ha estat dirigida a professionals de la seguretat, emergències i assistencials, amb l'assistència no solament de la plantilla municipal, si no de la resta de la Comunitat i d'altres CCAA, segons ha explicat SPPLB en un comunicat.

   Impartida per experts en Farmacologia i Criminalitat, l'acte ha tingut "un ampli acolliment amb més d'un centenar d'assistents copant l'aforament de la sala i donant mostra de l'interés pel col·lectiu".

   El cap del Cos, José Vicente Herrera, ha inaugurat la conferència recordant la periodicitat de la incorporació en el mercat de noves drogues i el seu impacte en la societat.

   Herrera ha explicat que cal estar preparat davant el fentanilo perquè el seu impacte no siga tan perillós com van tindre la irrupció de l'heroïna als 80 o les drogues de disseny. Així, ha ratificat el compromís de la prefectura de policia amb aquest tipus d'activitats formatives en pro de la plantilla policial "i per extensió de la societat valenciana a la qual serveix".

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià