El portal d'À Punt per a aprendre valencià llança un podcast, videoleccions i píndoles d'un minut per a xarxes

Apunts de llengua estrena nous materials
À PUNT
Publicado: lunes, 27 noviembre 2023 18:34

   VALÈNCIA, 27 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La plataforma de la radiotelevisió pública autonòmica per a l'aprenentatge del valencià, Apunts de Llengua, ha començat la publicació periòdica de nous materials dissenyats específicament per a aprendre i millorar el nivell de valencià, amb un podcast, videoleccions i píndoles d'un minut per a xarxes socials. L'objectiu és posicionar el portal com a lloc web de referència amb la publicació de manera progressiva dels nous continguts.

   En concret, 'Beniparlem' és un podcast de 20 episodis que emula una classe de valencià i que permet accedir a l'aula des de l'ordinador o el mòbil, des de casa, el cotxe o mentre es practica esport a l'aire lliure, detalla la corporació.

   En cada episodi, la presentadora Aina Monferrer conversa amb alumnat de tots els nivells i amb experts en la matèria sobre multitud de temes relacionats amb l'aprenentatge de valencià: errors típics, doblets lingüístics, fonètica, llenguatge periodístic o com preparar les proves oficials de valencià.

   '5 cèntims', per la seua banda, és una sèrie de 20 videolecciones de valencià per a l'aprenentatge i consolidació de la llengua, presentada per Nelo Gómez i amb un suport atractiu, variat, modern, entretingut i actual. Aquest material està destinat a qualsevol persona que vullga aprendre o millorar els coneixements que té sobre llengua, siga el que siga el seu nivell.

   I 'Llengüetes' són píndoles de llengua en format de vídeo vertical d'un minut de durada per a xarxes socials, que ajuden a entendre de forma ràpida i entretinguda les qüestions de llengua que més solen costar als alumnes de qualsevol nivell. Es pot accedir a explicacions amenes sobre l'ús dels apòstrofes en valencià, la diferència entre l'eixe sorda i l'eixe sonora o els verbs irregulars.

   Apunts de Llengua és una iniciativa d'À Punt Mèdia, amb el suport de la Conselleria d'Educació i en associació amb la productora Ambra

   Projectes Culturals. Ainia Monferrer, doctora en Filologia, 'youtuber' i cantautora de pop electrònic, és la cara visible de 'Llengüetes' i la presentadora de 'Beniparlem', mentre l'actor, presentador i locutor Nelo Goméz condueix '5 cèntims'.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià