El PP replica al PSPV que la reordenació del mapa sanitari "evitarà desplaçaments i continus canvis de metge"

Archivo - Arxiu - Nieves Martínez, diputada del PP
PP - Archivo
Publicado: martes, 28 noviembre 2023 17:25

   VALÈNCIA, 28 Nov. (EUROPA PRESS) -

   La portaveu de Sanitat del PP a Les Corts, Nieves Martínez, ha rebutjat les crítiques del PSPV sobre la reordenació del mapa sanitari per la qual aposta el conseller Marciano Gómez. "Permetrà més centres de salut i millor atenció als ciutadans", ha asseverat, a més de garantir que "evitarà desplaçaments del territori als pacients i els continus canvis de metge".

   Així ha respost les crítiques del seu homòleg al PSPV, Rafa Simó, qui ha advertit aquest dimarts que amb la decisió de la Generalitat de reordenar el mapa sanitari "pot ocórrer el que passa a Madrid on, amb un model similar, s'han acabat tancant molts centres de salut". El diputat socialista també ha sostingut que pot suposar que els ciutadans hagen de desplaçar-se a hospitals diferents dels quals solen acudir o que cada dia els atenga un metge diferent.

   En un comunicat, la diputada 'popular' ha assegurat que "les declaracions del portaveu socialista demostren un greu desconeixement sobre com funcionen els departaments de salut, en què consisteix l'assistència sanitària i quals són les seues necessitats".

   "Retrauen la redistribució del mapa sanitari sense saber si més no com va a quedar o en què va a consistir --ha exposat--. Usen la demagògia per a tapar la seua incompetència. En realitat, l'objectiu de la modificació és millorar l'atenció, optimitzar els recursos i aconseguir més eficàcia i eficiència".

   De fet, ha subratllat que "el que es persegueix precisament és solucionar el que han hagut de patir els ciutadans en els últims temps: desplaçar-se del seu territori per a poder ser atesos i evitar que cada dia els atenga un metge diferent pel col·lapse de la sanitat valenciana". "Si es reorganitza és per a cobrir les zones de difícil cobertura i poder assistir al pacient en el seu territori, alguna cosa que no ha vingut succeint fins ara", ha asseverat.

   "Els socialistes valencians, que van abocar a la nostra sanitat al caos i al col·lapse per la seua nefasta gestió, haurien de ser més cauts i prudents a l'hora de realitzar crítiques. Per exemple, quan parlen del model de Madrid demostren que desconeixen sanitàriament la Comunitat Valenciana perquè res tenen a veure geogràficament tots dos territoris, amb zones de difícil cobertura, turisme i costa massificada", ha incidit.

   En aquesta línia, la representant del PP ha negat que vagen a desaparéixer centres de salut: "No es pot transmetre eixa informació falsa tan a la lleugera ni caure en l'alarmisme. No tot val en sanitat i haurien d'allunyar la demagògia de les seues declaracions, ser més responsables i evitar llançar bulos i falsedats. Els centres de salut dependran de les zones bàsiques de salut i aquest no se'n van a modificar".

   "En qualsevol cas, els socialistes poden quedar-se tranquils perquè no solament no van a desaparéixer centres, sinó que se'n van a invertir més de 200 milions d'euros a construir nous i remodelar antics. Just el que no van fer ells, que solament van executar un 16% de les inversions que prometien", ha resolt.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià