El PPCV adverteix que les zones de costa "segueixen sense pla sanitari de vacances"

Archivo - Arxiu - Banyistes es dirigeixen a la Platja de la Malvarrosa
Rober Solsona - Europa Press - Archivo
Publicado: jueves, 1 junio 2023 14:11

   VALÈNCIA, 1 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El responsable de Sanitat del PP valencià, José Juan Zaplana, ha advertit aquest dimecres que les àrees de costa de la Comunitat "seguixen sense pla (sanitari) de vacances" a pesar que són les que més augmenten la població en els mesos d'estiu.

   "Ja estem al juny i encara no ha eixit l'estructura del pla de vacances, que substitueix als nostres sanitaris en època estival i que també reforça el personal sanitari", ha assenyalat en un comunicat.

   Zaplana ha recordat que, encara que el president Ximo Puig estiga en funcions després de les eleccions del 28M que va guanyar el PP, "la responsabilitat de l'organització i de tot el que puga passar aquest estiu en el sistema sanitari és encara seua". "Ha de deixar-ho resolt, la qual cosa tampoc ha sigut capaç de planificar i resoldre abans", ha recalcat.

   Segons ha alertat, la falta de pla de vacacions pot generar un problema d'atenció als ciutadans, però també de col·lapse del sistema, en el qual "els professionals que es queden durant eixes dates hagen de donar el 200% de la seua capacitat que pot portar a errors, problemes de diagnòstic per no poder atendre als pacients com cal".

   "El govern de Puig hauria de complir amb les qüestions compromeses i no deixar tot empantanat. No s'ha fet pla de vacacions, ni s'estan complint els acords de la taula sectorial de sanitat del passat 8 de març, com el topall de 35 cites al dia en l'atenció sanitària dels metges de família i altres incentius, ni s'ha aplicat el decret de places de difícil cobertura", ha apuntat.

   Mentre, ha reiterat que "les SAMU seguixen circulant sense metge, aquest estiu molt probablement hi haurà molts problemes d'atenció en els servicis d'urgència i emergència, i per si no fos poc, deixen de pagar als sanitaris conceptes retributius i productivitats de l'any 2022 que ja haurien d'haver cobrat aquest mes".

   Per tot això, el també diputat del PP en Les Corts ha exigit al president "responsabilitat fins a la conformació del nou govern per a no agreujar el caos en sanitat" i li ha acusat de desistiment de funcions" en aquest àmbit.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià