La presidenta de Les Corts, en una votació: "Anem a votar a mà alçada i que els donen per sac"

La presidenta de Les Corts, Llanos Massó, durant un ple a Les Corts - Rober Solsona - Europa Press
Publicado: lunes, 20 noviembre 2023 17:39

   VALÈNCIA, 20 Nov. (EUROPA PRESS) -

   "Anem a votar a mà alçada i que els donen per sac". Aquesta ha sigut l'expressió pronunciada per la presidenta de Les Corts, Llanos Massó (Vox), que han captat els micròfons de la càmera autonòmica després d'una fallada en el sistema de votació i la protesta d'uns diputats a conseqüència d'aquesta situació, la de la fallada, que s'ha produït diverses vegades en les últimes setmanes.

   A Massó se li ha pogut escoltar aquestes paraules, que ha pronunciat no directament a l'hemicicle sinó quan es dirigia al vicepresident de la Mesa, el 'popular' Alfredo Castelló, per a assenyalar com anaven a procedir en la votació de l'esmena de Compromís a la totalitat als pressupostos de la Generalitat per a 2024, rebutjada pels grups que sustenten al Consell (PPCV i Vox).

   Després d'anunciar l'inici de la votació, diversos diputats han assenyalat a la presidenta de Les Corts que el sistema no funcionava, davant el que ella primer ha indicat que s'anul·lava i, després, ha afegit: "No puc, de veres..."

   Seguidament ha proposat tornar a intentar la votació o realitzar-la a mà alçada. En aquest moment, diversos diputats s'han donat compte que el seu vot no s'havia registrat i ella s'ha preguntat "ara què ha passat".

   Massó s'ha dirigit l'hemicicle per a explicar que es revisarien els vots que han donat error, encara que ha remarcat que el resultat no variaria.

   "Senyories, en aquesta situació ens hem trobat diverses vegades durant la legislatura passada i no hi ha hagut cap problema, s'han revisat després les pantalles de votació. Però jo no tinc cap problema Vostés volen votar a mà alçada? ", ha preguntat. I ha seguit: "Sí, anem a votar a mà alçada i que els donen per sac. Ja està. Arreglat", ha dit amb la cara girada cap a Castelló.

   Finalment, aquesta votació s'ha realitzat a mà alçada i la presidenta de Les Corts ha anotat els vots a favor i en contra. Després s'ha votat l'esmena a la totalitat presentada pel PSPV, també a mà alçada i rebutjada amb 52 vots en contra i 43 a favor.

CRÍTIQUES DE L'OPOSICIÓ

   Les paraules de Massó han despertat les crítiques de representants de l'oposició a través de les seues xarxes socials. L'expresident de la Generalitat, líder del PSPV, diputat autonòmic i senador territorial, Ximo Puig, ha compartit el vídeo del moment que arreplegava eixa expressió.

   També del PSPV, la seua síndica a Les Corts, Rebeca Torró, ha advertit que "ja fa uns dies la véiem (a Massó) al costat de grups ultra cridant la violència", en al·lusió a la seua participació en una protesta contra l'amnistia. "I aquesta és la persona escollida per Carlos Mazón --president de la Generalitat-- per a ser la segona autoritat de la Comunitat Valenciana", ha assenyalat.

   "Falangista, antiabortista i maleducada. La presidenta de Les Corts ho té tot!", ha manifestat el PSPV a través del seu compte en xarxes socials.

   Des de Compromís, la seua diputada Mònica Álvaro ha afirmat: "Molt de pregar i resar el rosari però poca qualitat humana a l'hora de dirigir-se l'hemicicle".

   Per contra, el diputat de Vox Jesús Albiol ha rebatut: "Aquesta presidenta sí em representa. Els 'ofendiditos' tenen la pell molt fina i la llengua molt llarga. Catalanistes, servils amb els hereus de Terra Lliure, el concepte dels quals de valencià és segundón agraït".

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià