La producció industrial a la Comunitat Valenciana modera el seu creixement a l'1,7% durant agost

Archivo - Un operari en imatge d'arxiu
EUROPA PRESS - Archivo
Publicado: jueves, 6 octubre 2022 10:53

   VALNCIA/MADRID, 6 Oct. (EUROPA PRESS) -

   L'Índex General de Producció Industrial (IPI) a la Comunitat Valenciana ha moderat el seu creixement fins a una pujada de l'1,7% en relació al mateix mes de 2021, segons ha informat aquest dijous l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

   En el conjunt d'Espanya, l'IPI va pujar un 5,8% interanual a l'agost, la qual cosa suposa 4,4 punts superior a la del mes anterior. Amb la dada d'agost, la producció industrial encadena quatre mesos consecutius de taxes positives.

   La producció de la indústria de béns d'equip va ser la que més va créixer a l'agost, en registrar un repunt interanual del 14,9%. Els segueixen l'energia (+9,8%) i els béns de consum no durador, amb un avan del 6,5%. Per contra, la producció de béns intermedis va baixar un 2,9% interanual a l'agost i la dels béns de consum durador es va contraure un 0,1%.

   Per branques d'activitat, les que més van incrementar la seua producció en taxa interanual van ser la indústria del cuir i del calat (+31,4%) i la fabricació de vehicles de motor (+30,6%). Entre els descensos, els més acusats es van registrar en metallúrgia (-15,7%) i en la indústria química (-7,2%).

   Corregida d'efectes estacionals i de calendari, la producció industrial va pujar un 5,5% en comparació d'agost de 2021, taxa una desena superior a la de juliol.

   En els huit primers mesos de l'any la producció industrial s'ha incrementat una mitjana del 3,5%, destacant el repunt en la confecció de peces de vestir (+18,9%) i el descens en la metallúrgia (-7,5%).

NOMÉS CANTBRIA RETALLA LA PRODUCCIÓ DE LA SEUA INDÚSTRIA

   La producció industrial es va incrementar a l'agost en 15 comunitats autnomes en taxa interanual, es va mantindre sense variació a Extremadura i va baixar a Cantbria (-4,9%).

   Els majors augments, amb alces de dos dígits, es van registrar a Balears (+17,3%), Andalusia (+13,7%), Navarra (+13,6%), Astúries (+12,6%) i Madrid (+12%).

   En l'altre extrem, amb els augments interanuals més moderats, se situen Castella i Lleó (+0,8%), Canries (+1%) i Comunitat Valenciana (+1,7%).

LA PRODUCCIÓ INDUSTRIAL PUJA UN 0,4% EN EL MES

   En termes mensuals (agost sobre juliol) i dins de la srie corregida, la producció industrial va augmentar un 0,4%, en contrast amb el retrocés de l'1% registrat al juliol.

   Per branques d'activitat, els majors descensos mensuals en la srie desestacionalitzada van correspondre a la fabricació de productes farmacutics (-16,6%), a les arts grfiques (-12,8%) i a la fabricació de mobles (-10,1%).

   Per contra, els majors increments mensuals de la producció els van experimentar la fabricació de vehicles de motor (+30,2%), l'extracció d'antracita, hulla i lignit (+18,9%) i altres indústries extractives (+11,5%).

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià