Professionals i agents es donen cita a l'Escalante en la Trobada de Dramatúrgia per a la Infància i Joventut

Archivo - Arxiu - L'Escalante acull la Trobada de Dramatúrgia per a la Infància i la Joventut 2024
DIPUTACIÓN DE VALENCIA - Archivo
Publicado: martes, 14 mayo 2024 18:51

   VALÈNCIA, 14 May. (EUROPA PRESS) -

   L'Escalante, la proposta teatral de la Diputació de València, acull la Trobada de Dramatúrgia per a la Infància i la Joventut del 2024, una cita que se celebra del 15 al 18 de maig al Teatre Principal, Ribes Espai Cultural i la seu de Fundació SGAE de València.

   Junt amb l'Escalante, coorganitzen la trobada la la Associació Valenciana d'Escriptores i Escriptors Teatrals (AVEET) i l'Association Internationale du Théâtre pour l'Enfance et la Jeunesse (ASSITEJ), segons ha informat la Diputació de València en un comunicat.

   Aquesta trobada té com a objectiu reunir a professionals i agents del sector de les arts escèniques per a compartir preguntes, reflexions i eines entorn de la dramatúrgia dirigida per a la infància i la joventut.

   Per a això, el programa d'activitats inclou diverses taules de debat sobre dramatúrgia en la dansa, l'edició i difusió de textos teatrals per a públic infantil i juvenil o la investigació des de les escoles superiors d'art dramàtic.

    En aquest sentit, també es realitzaran lectures dramatitzades, presentacions de projectes editorials i l'exhibició de 'Por menja tot... somnis al vol', la proposta de dansa infantil de la companyia mexicana Flors Teatre Dansa que iniciarà el cicle 'Menut Teatre' de l'Escalante.

"FOMENTAR LA CREACIÓ I EXHIBICIÓ"

   De la mateixa manera, s'han programat dos tallers: el laboratori per a professionals 'I si...' de Jokin Oregi en la sala SGAE, i el de teatre documental per a adolescents 'Explica la teua història' de Lucía Miranda i Cross Border Project, que es desenvoluparà al Teatre Principal.

   Durant la Trobada de Dramatúrgia per a la Infància i la Joventut intervindran professionals del sector com Fernando Flores (Flores Teatro Danza), Enrique Cabrera (Aracaladanza), Clara Crespo (Fil d'Arena), Esther Alabor (ESAD Valencia), Gemma Quintana (Escuela Canaria de Actores) o Itziar Pascual (RESAD), entre altres.

   La diputada provincial de Joventut i Teatres, Rocío Gil, ha assegurat que "el segell i raó de ser de l'Escalante és fomentar la creació i exhibició d'obres de teatre, dansa, circ o experiències immersives dirigides al públic infantil i adolescent".

    En aquest sentit, ha destacat que l'objectiu d'aquestes jornades és "animar a companyies, professionals i empreses distribuïdores a apostar per aquest tipus d'espectacles" com a complement a la programació habitual de l'Escalante.

   Per la seua banda, la directora i coordinadora artística de l'Escalante, Marylène Albentosa, ha apuntat que la trobada profunzidará en "diferents aspectes relacionats amb la dramatúrgia dirigida al públic infantil i juvenil, la seua presència en les escoles superiors o la seua difusió, per a no caure en la infantilització i crear propostes de qualitat".

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià