Prop de mig centenar de detinguts a París després de forts enfrontaments entre Policia i manifestants

Publicado: miércoles, 22 marzo 2023 10:10

   MADRID, 22 Mar. (EUROPA PRESS) -

   Almenys 46 persones han sigut detingudes aquest dimarts a París després de registrar-se forts enfrontaments entre els manifestants i la Policia francesa durant una manifestació a la Plaça de la República en el marc de les protestes contra l'aprovada reforma de les pensions.

   El balanç de detinguts ha sigut confirmat a la cadena de televisió BFMTV per part d'una font policial. Les manifestacions també s'han estès, en forma de marxes improvisades, al districte de la Bastilla, a Rivoli i a la Plaça del Châtelet.

   Al final de la nit, quan la majoria de les marxes havien acabat, els manifestants van muntar barricades en el districte 11 de París, incendiant diversos poals de brossa, tal com ha informat el periòdic 'Le Figaró'.

   Segons han assenyalat les autoritats parisenques, més de 3.000 persones han acudit a la cita a la Plaça de la República, que ha començat a mitjan vesprada de manera pacífica. Posteriorment, les tensions han anat escalant i la Policia ha dispersat a la multitud amb gasos lacrimogens i projectils de goma.

   Els manifestants, que han cremat contenidors de brossa i han llançat botelles contra els agents, han muntat barricades en alguns punts de París. Les protestes s'han repetit en altres ciutats franceses, com en Nantes, Lille, Grenoble, Le Mans o Rennes, entre unes altres, segons ha informat TF1 Info.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià