PSPV afirma que la seua gestió ha permès "batre rècords d'inversió" a València enfront de la "fallida del PP"

Archivo - Arxivu - El portaveu dels socialistes en la capital valenciana i edil d'Hisenda i Sectors Econòmics i Ocupació en funcions en l'Ajuntament i la ciutat, Borja Sanjuán, en una imatge d'arxiu.
AYUNTAMIENTO DE VALÈNCIA - Archivo
Publicado: jueves, 1 junio 2023 13:50

   VALÈNCIA, 1 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El PSPV-PSOE de València ha destacat aquest dijous que la gestió duta a terme per aquesta formació en l'equip de govern de la ciutat --entre 2015 i 2019 amb Compromís i València en Comú i entre 2019 i 2023 amb Compromís-- ha permès "batre tots els rècords d'inversió" enfront de "la fallida del PP".

   Així ho ha indicat, en un comunicat, el portaveu dels socialistes en la capital valenciana i edil d'Hisenda i Sectors Econòmics i Ocupació en funcions, Borja Sanjuán, després de les eleccions municipals del 28M, que han propiciat la fi del govern d'esquerres integrat per Compromís i els socialistes per a donar pas a un executiu liderat pel PP.

   "Els socialistes vam demostrar amb números històrics de deute, ocupació i inversions que gestionem moltíssim millor que el PP", ha afirmat el representant del PSPV-PSOE. Així, ha assenyalat que "gràcies a la gestió amb mà esquerra dels socialistes", s'ha aconseguit "batre tots els rècords d'inversió de la ciutat a 31 de maig".

   Sanjuán ha apuntat que en els cinc primers mesos de l'any, el consistori ha adjudicat inversions per un valor de 181,3 milions d'euros, "una xifra històrica que contrasta amb els 45 milions adjudicats a les mateixes altures de l'any el 2015, quan gestionava del PP".

   "Després de huit anys de gestió de l'àrea econòmica per part del Partit Socialista, hem passat de tindre factures en els calaixos a tindre més de 300 milions d'euros en el banc, d'haver de més de 700 milions de deute a ser l'Ajuntament amb menor deute per habitant d'Espanya", ha manifestat el portaveu del PSPV-PSOE.

   "Hui coneixem també les dades d'inversió i són els més alts de la història de l'Ajuntament de València, més de 180 milions d'euros adjudicats en el mes de maig. Suposa una xifra molt superior als 45 milions que ens trobem quan arribem a l'Ajuntament" el 2015, ha insistit.

   Borja Sanjuán ha criticat la política de "bulos i desinformacions" del Partit Popular "al llarg de la legislatura per a intentar ocultar que l'Ajuntament de València ha estat ostensiblement millor gestionat pels socialistes, tal com confirmen totes les dades, que quan ho feia el PP".

   El titular d'Hisenda en funcions ha agregat que aquesta formació "va deixar en una situació de fallida les arques municipals, sense poder pagar les factures i apagant els fanals perquè no hi havia diners en la caixa".

   "La pregunta que ens fem ara és què Ajuntament ens trobarem després dels pròxims quatre anys, perquè el Partit Popular ens té acostumats a arruïnar les institucions per les quals passa, a disparar la parada i a rebaixar impostos sol als quals més tenen costa de llevar servicis públics per a la majoria dels ciutadans i ciutadanes", ha plantejat.

"NIVELLS ÒPTIMS"

   Borja Sanjuán ha manifestat que "el Partit Socialista deixa una situació econòmica a l'Ajuntament de València que demostra que gestiona l'economia molt millor que el Partit Popular, amb tots els indicadors en nivells òptims i havent generat 90.000 nous llocs de treball".

   El PSPV-PSOE ha exposat que "les xifres reflectixen que l'Ajuntament, amb gestió socialista, ha aconseguit multiplicar per quatre les inversions adjudicades a 31 de maig al 2023 pel que fa al 2015, en passar de 45,1 milions a 181,3 milions" i ha afegit que "pràcticament ha duplicat la xifra pel que fa a l'any anterior (99,2 milions)". "Amb aquestes dades, abans d'arribar a la mitat de l'any, ja s'han adjudicat el 53,21% de les inversions previstes per a tot l'any", ha postil·lat.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià