El PSPV critica que la Mesa de les Corts admeta una PNL de Vox que qualifica de "colp d'estat" la investidura de Sánchez

Archivo - Arxiu - Foto de grup de la Mesa de la XI Legislatura de les Corts
Rober Solsona - Europa Press - Archivo
Publicado: martes, 28 noviembre 2023 18:52

   VALÈNCIA, 28 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El PSPV rebutja que la Mesa de les Corts haja admès aquest dimarts a tràmit una proposició no de llei (PNL) urgent registrada per Vox per a "defendre el dret a manifestar-se de tots els espanyols" que qualifica la investidura de Pedro Sánchez com "un colp d'estat".

   En concret, després d'al·ludir als pactes d'investidura de Sánchez, la iniciativa afirma que "s'acaba de produir un Colp d'estat a Espanya, des del govern de la Nació i els seus socis, la qual cosa suposa la destrucció de l'ordre constitucional, el menyspreu a les institucions democràtiques i l'enterrament de la divisió de poders, amb un assalt esperpèntic i inaudit del Poder Judicial".

   En un comunicat, els socialistes adverteixen que aquesta afirmació incompleix els articles 104 i 157 del reglament de les Corts sobre el decor i les bones pràctiques. "No solament és incerta --recalquen--, sinó que suposa una gravíssima acusació parlant d'un fet delictiu contra un govern triat democràticament, que compta amb el respatler de 179 diputats del Congrés i que emana de la voluntat de més de 12,5 milions de votants".

   A més, subratllen que els representants de PP i Compromís en la Mesa de les Corts van decidir en el seu moment no admetre a tràmit aquesta PNL i requerir a Vox que la reformulara suprimint dos paràgrafs que vulneraven el reglament. "Ara, no obstant això i davant la negativa de Vox per a reformular el text, el PP ha fet marxa enrere per a accedir a les pretensions ultradretanes i tramitar el text", denuncien.

   "És molt greu que la Mesa de les Corts haja acceptat aquesta Proposició No de Llei. Aquest cas va més enllà de la desqualificació, imputen un delicte a un president de Govern que ha sigut triat democràticament. No té empara en la llibertat d'expressió, ni en el dret a la participació política, que es tracta de simplement d'un ús partidista de les institucions que afecten a la integritat de la càmera i la democràcia a la Comunitat Valenciana", assevera la vicepresidenta segona de les Corts i diputada socialista, Gabriela Bravo.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià