El PSPV lamenta que el "desbloquege" del Fons de Cooperació "arriba sis mesos tard"

Fernández Bielsa en imatge d'arxiu
PSPV DIPUTACIÓN
Publicado: lunes, 17 junio 2024 18:39

   VALLÈNCIA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) -

   El portaveu del grup socialista a la Diputació de València i sotssecretari del PSPV, Carlos Fernández Bielsa, ha celebrat el "desbloqueig" del Fons de Cooperació Municipal anunciat este dilluns pel govern provincial encara que considera que "arriba sis mesos tard" ja que el seu grup l'estava reivindicant "des de principis d'any".

   Bielsa ha criticat en un comunicat "els sis mesos de tardança, que han generat greus problemes en les finances de molts ajuntaments per a acabar, passada la mitat de l'any, transferint uns diners amb els mateixos criteris que s'aplicaven la passada legislatura".

   "L'anunci del govern provincial no només ens dona la raó sinó que evidencia el desgovern i la inacció de l'executiu provincial com s'ha pogut comprovar", ha apuntat el portaveu socialista a la Diputació, que ha afegit que la majoria dels ajuntaments "ja havien rebut l'any passat per les dates 60 milions pels zero euros d'enguany".

   Ara, "comencen a desbloquejar el fons però és una decisió que arriba molt tard" ha retret, i ha atribuït la situació al fet que el president de la Generalitat, Carlos Mazón, "no creu en el Fons de Cooperació i per això ho va recórrer quan presidia la Diputació d'Alacant".

   Bielsa ha reclamat que s'amplien fins als 80 milions les transferències als ajuntaments "com es va fer l'any passat i tal com s'ha acordat a la pròpia Diputació" i ha exigit que es realitze un pla específic perquè els municipis més xicotets "no isquen perjudicats".

Contador

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià