El PSPV perd l'alcaldia del poble menys habitat de la Comunitat i el PP guanya en el de menor terme

Archivo - Arxiu - Castell de Cabres
DIPUTACIÓN - Archivo
Publicado: lunes, 29 mayo 2023 18:14

   VALÈNCIA, 29 May. (EUROPA PRESS) -

   El PSPV ha perdut l'alcaldia del poble menys habitat de la Comunitat Valenciana, Castell de Cabres, mentre que el PP ha obtingut la vara de comandament d'Emperador, el poble amb el terme municipal més reduït.

   En les 10 localitats menys poblades de la Comunitat Valenciana, els diferents partits han concorregut a les eleccions mitjançant un model de llistes obertes. Així, la papereta de cada formació es divideix entre diverses candidatures i al costat de cada nom apareix una casella en la qual es pot posar una creu.

   En el poble amb menys habitants, Castell de Cabres --20 persones--, el PSOE ha perdut l'alcaldia, que ostentava la socialista Maria José Tena Gasulla des del 2019, però manté un regidor. Els altres dos seran per a Avant Castell de Cabres, que s'alça amb la vara de comandament.

   El poble menys poblat de la província de Valencia --i segon de la Comunitat--, Sempere (26 habitants) tindrà dos regidors socialistes i un 'de popular'; mentre que en el menys poblat d'Alacant --i tercer de la Comunitat--, Tollos (30 habitants), governarà el PP amb tres regidors.

   Així, el PP ocuparà les alcaldies de la majoria de localitats amb menor població. Serà el cas de Palanques --38 habitants--, Figueres --46 habitants--, i Famorca --48 habitants--, on els 'populars' es fan amb els tres regidors del consistori. A més, en el cas de Palanques i Famorca el PSOE no suma cap vot.

   A Sacanyet, amb un cens de 52 persones, també s'imposa el PP, que en aquest cas obté dos regidors, i A.I: La Bellida, el restant.

   Per la seua banda, a Villores --53 habitants-- ha guanyat la formació Viu Villores, que s'alça amb l'únic regidor i, per tant, alcalde, al mateix temps que el PSOE ha comptabilitzat sis vots i el PP cap.

   Tampoc governaran els 'populars' en la novena i la desena localitat menys poblades, situades les dos en la província de Castelló. En aquest sentit, Compromís encapçalarà l'Ajuntament de Vallat (54 habitants) amb dos edils, i el PP obté un. I en Font de la Reina (58 habitants) governarà el PSOE, amb un regidor.

ELS MÉS XICOTETS

   El poble amb el terme municipal més reduït de tota la Comunitat Valenciana, Emperador (València; 0,03 km2) tindrà un alcalde del PP, que ha obtingut cinc dels set regidors. PSPV i Compromís han tret un cadascun.

   En el segon més xicotet, Llocnou de la Corona (0,04 km2), ha eixit per unanimitat el PP. En aquest cas, a causa que a penes te 91 electors, les llistes eren obertes. Justament, els cinc candidats que es van presentar per les sigles dels 'populars' han sigut els més votats.

   Benirredrà (0,39 km2) tindrà alcaldia d'esquerres en sumar el PSPV i Compromís sis dels nou regidors possibles. En concret, els socialistes ostenten la majoria absoluta amb cinc, seguits dels tres del PP i un de Compromís.

   La segona majoria absoluta més engrossida d'aquest grup és la del PSPV a Geldo (0,56 km2), on David Quiles ha aconseguit sis dels set regidors possibles, un de més que fa quatre anys.

   Beniflà (0,62 km2) i la Granja de la Costera (0,83 km2) tindran sengles governs del PP, amb cinc regidors i altres dos del PSPV.

   Malgrat la seua considerable població i la seua proximitat a València, tant Tavernes Blanques (0,74 km2) com Benetússer (0,78 km2) estan en el top 10 dels termes municipals més xicotets de la Comunitat Valenciana. En Tavernes, Arturo Ros (PP) ha obtingut sis regidors i podrà desbancar a PSPV i Compromís amb el vot de Vox.

   Per contra, a Benetússer, Eva Sanz (PSPV) té la possibilitat de revalidar l'alcaldia en obtindre set regidors i podrà governar amb els vots de Compromís (2) i Esquerra Unida (1). PP (6) i Vox (1) es quedaran en l'oposició.

   Una altra majoria absoluta rotunda és la de Compromís a Palmera (0,98 km2), amb set de nou regidors. PSPV i Poble Decidix han obtingut un regidor cadascun.

   L'Alqueria d'Asnar, l'únic d'aquests municipis que supera el quilòmetre quadrat d'extensió també podrà tindre un govern d'esquerres en obtindre tres regidors el PSPV, dos el PP i dos Compromís.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià