PSPV posa "línies roges" al pressupost de Diputació: fons de cooperació, inversions i violència masclista

Publicado: martes, 28 noviembre 2023 17:56

   VALÈNCIA, 28 Nov. (EUROPA PRESS) -

   El PSPV-PSOE posarà com a "línies roges" al debat del pressupost de la Diputació de Valencia de 2024 el manteniment del fons de cooperació municipal i el pla d'inversions, així com el "compromís" amb les polítiques contra la violència masclista i a favor de la memòria democràtica.

   Els socialistes acudiran aquest dimecres amb "esperit constructiu" a la ronda de consultes que el president de la Diputació, Vicente Mompó, ha obert amb els grups polítics, segons han assenyalat en un comunicat.

   No obstant això, el portaveu, Carlos Fernández Bielsa, ha apuntat que el pressupost que elabore el PP no pot "estar replet de concessions" als socis, Ens Uneix i Vox, que "amb prou faenes tenen un grapat d'alcaldies, perquè tots els municipis i comarques tenen necessitats". "El PP no pot generar distincions entre valencians de primera i de segona", ha indicat.

   Per aquest motiu, els socialistes han subratllat que estaran "vigilants" sobre el pressupost de 2024 perquè "en cap cas" puguen concedir-se ajudes de forma "subjectiva i discrecional" per part del govern de PP i Ens Uneix amb suport de Vox.

   "Hem vist que el president Mompó ha usat en nombroses visites a pobles la fórmula 'la Diputació ajudarà' i sabem que eixa era la que utilitzava el PP en els temps on imperava el clientelisme", ha advertit Bielsa.

   Igualment, ha criticat: "El president de la Generalitat segueix llançant dubtes sobre el fons de cooperació malgrat que els tribunals van tombar el recurs del PP i com concedeixen espai a la ultradreta quan consideren ideològica la Igualtat o quan eviten usar termes com la violència masclista o quan censuren la cultura".

   A més, qualsevol canvi en el fons de cooperació municipal, que va arribar en els últims anys als 80 milions a més dels 145 milions del pla d'inversions de l'últim bienni tindria un impacte "directe" sobre la gestió i els pressupostos dels ajuntaments, ha advertit.

   Bielsa ha agregat que l'objectiu dels socialistes és evitar que els ajuntaments "isquen perdent" i que la diputació "torne arrere" respecte als avanços que van suposar les polítiques desenvolupades en els últims anys amb Toni Gaspar al capdavant de la Diputació.

CONSORCI DE BOMBERS

   D'altra banda, la Junta de Govern del Consorci de Bombers ha acceptat incloure al pressupost de 2024 a iniciativa del grup socialista una sèrie d'actuacions que inclouen la creació de brigades forestals de suport per a la conservació i prevenció d'incendis en els espais que tenen la catalogació de parcs naturals, paratges naturals i reserves de la Biosfera de la província.

   Els socialistes han votat a favor del pressupost del consorci de Bombers després que s'hagen acceptat totes les seues propostes, segons ha destacat el representant socialista i alcalde de Titagües, Ramiro Rivera.

   També s'ha acceptat la creació de les brigades forestals de suport, la institució ha assumit el compromís d'un pla urgent d'inversions en els parcs de Bombers Voluntaris en els dos pròxims anys.

   Així mateix, s'han fet càrrec l'ampliació del Pla d'Actuacions en infraestructures existent per als parcs de Bombers Professionals perquè s'actue en la resta dels parcs que no arreplega el pla actual; un compromís que haurà de realitzar-se en tres anys.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià