El PSPV trasllada a Mazón un decàleg per a treballar "de forma immediata" en el Pacte per les Emergències

Archivo - Arxiu- El síndic del PSPV-PSOE a Les Corts, José Muñoz, en foto d'arxiu.
PSPV - Archivo
Publicado: lunes, 4 marzo 2024 18:55

   VALÈNCIA, 4 Mar. (EUROPA PRESS) -

   El síndic del PSPV a Les Corts, José Muñoz, ha traslladat per carta al president de la Generalitat, Carlos Mazón, un decàleg de mesures per a començar a treballar "de forma immediata" en el Pacte per les Emergències, proposat pels socialistes en l'última sessió de control, amb l'objectiu d'evitar que tragèdies com l'incendi del barri valencià de Campanar, que el passat 22 de febrer es va saldar amb deu víctimes mortals i va deixar a centenars de persones sense habitatge, tornen a repetir-se.

   El document inclou la recuperació de la Unitat Valenciana d'Emergències (VE), organisme que va crear l'anterior govern del Botànic, l'engegada d'un pla de formació de lideratge o blindar el pressupost destinat a les emergències, entre altres propostes.

   Muñoz ha indicat que han fet arribar per carta al president les propostes sobre les quals consideren que s'ha de cimentar el pacte i li han sol·licitat la creació d'una comissió mixta Consell-Corts "per a debatre i ampliar" aquesta iniciativa, segons ha informat el PSPV en un comunicat.

   En aquest sentit, el portaveu socialista ha assenyalat que han presentat a Mazón un document "amb mesures concretes pensades per a millorar la resposta i la prevenció de les emergències a la Comunitat Valenciana". "Estem parlant del pilar fonamental de l'Estat de Benestar", ha destacat.

   A més, Muñoz ha defensat que és "fonamental" que les polítiques d'emergències "passen a estar en mans del Consell perquè no poden dependre dels negacionistes, ja que es partiria d'un mal diagnostique", ha indicat en al·lusió a Vox, soci de govern del PP en el Consell. "És moment de passar a l'acció i esperem tenir una resposta el més ràpida possible, ja que no hi ha temps que perdre", ha destacat.

   En la carta els socialistes plantegen la recuperació de la Unitat Valenciana d'Emergències, que "permetrà actuar de forma immediata en qualsevol punt de la Comunitat Valenciana i unificar en un sol cos de bombers tots els efectius de les diferents administracions, de manera que existisca una única adreça comuna", i subratllen que aquest unificació "dona resposta a una reivindicació històrica dels professionals d'extinció d'incendis".

   En la mateixa línia, s'inclou l'engegada d'un pla de formació de lideratge que "permetrà una major especialització i capacitació dels responsables, el blindatge pressupostari dels recursos destinats a les emergències, així com mantenir les mesures normatives que faciliten el dret de tempteig i retracte per a garantir un habitatge digne a les famílias que ho necessiten".

RECUPERAR RETALLADES

   En aquesta línia, plantegen "recuperar" els 13 milions d'euros "que es van retallar dels pressupostos de la Generalitat per al 2024" i que en els successius comptes públics el pressupost d'emergències "cresca al mateix nivell que la mèdia".

   D'altra banda, els socialistes han exigit que es compren habitatges buits amb l'objectiu d'ampliar el parc públic i articular, a través de l'Institut Valencià de l'Edificació (IVE), l'anàlisi i els estudis pertinents per a "analitzar les mesures adequades des del punt de vista tècnic i innovador".

   Així mateix, des del PSPV insten al Consell a aprovar una línia d'ajudes per a identificar façanes que puguen suposar un risc per a retirar i substituir els elements perillosos i es prenguen mesures de millora d'evacuació en el cas que hi haja risc d'incendi.

   "El PSPV defensa la necessitat de reforçar els serveis públics essencials de la Generalitat Valenciana, els quals s'han demostrat indispensables per a atendre amb eficàcia a la ciutadania i superar adversitats", conclouen.

col.labora la Conselleria de Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana amb una subvenció de 31.999,98 € para el foment de valencià